Print this page

«Στέλλα, είσαι πρότυπο για οποιαδήποτε μπασκεμπολίστρια»

Written by  Νοε 24, 2018

Το «παράθυρο» του Νοεμβρίου, των προκριματικών για τον Ευρωμπάσκετ του 2019 ολοκληρώθηκε με την Εθνική ομάδα να  δίνει τους τελευταίους δυο αγώνες κόντρα σε Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ. Αυτοί οι αγώνες ήταν και οι δυο τελευταίοι της Στέλλας Καλτσίδου με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και η Άρτεμις Σπανού μοιράζεται μέσω του blog της στο agapotobasket.gr τις σκέψεις της για αυτή την σπουδαία αθλήτρια.

«ΣΤΕΛΛΑ.
 
Νομίζω δεν χρειάζεται να σας τη συστήσω για να καταλάβετε για ποια αθλήτρια αναφέρομαι.

ΚΑΛΤΣΙΔΑΡΑ εννοείται!!!!

Ότι και να πω ή καλύτερα γράψω, θα είναι ελάχιστο για να χαρακτηρίσει ή να περιγράψει και να σας κάνει να καταλάβετε  όλα αυτά που είναι η Στέλλα!

Στέλλα, η πρώτη φορά που σε είδα να παίζεις ήταν όταν ήσουν στις Εσπερίδες. Ήμουν στα ξεκινήματα μου και θυμάμαι τον εαυτό μου μετά το παιχνίδι που ήμουν στο αμάξι με τη μαμά μου και πηγαίναμε σπίτι. Δεν είχα σταματήσει να μιλάω για εσένα!!! Της εξηγούσα και της έλεγα με ενθουσιασμό τις κινήσεις που είχες κάνει και πως τα έκανες όλα να φαίνονται τοοοόσοο εύκολα και ποιες προσπάθειες είχες πάρει και τους πόντους σου και πόσο ψηλά πηδούσες για τα ριμπάουντ και πόσο ψηλή ήσουν. Εννοείται πως η μαμά δεν καταλάβαινε τίποτα από ότι της έλεγα αλλά όπως βλέπεις αυτό δεν με σταμάτησε να της τα λέω , χαχα. Την επόμενη μέρα πήγα στο Βαρίκας, στο γήπεδο του Πανιωνίου που κάναμε προπονήσεις τότε η ομάδα μου και όοοοοοολες μου οι συμπαίκτριες είχαν  μάθει τα πάντα για εσένα για εκείνο το παιχνίδι της προηγούμενης ημέρας. Με θυμάμαι τότε επίσης, πριν ξεκινήσει η προπόνηση, να προσπαθώ να κάνω την κίνηση σου στη ποστ με το σπιν το γρήγορο και το ανάποδο λει απ. Το είχες κάνει στο παιχνίδι και με είχε αφήσει με το στόμα ανοικτό. Και όταν το προσπάθησα μόνη μου είδα ότι δεν ήταν και τόσο εύκολο τελικά. Από εκείνη την ημέρα και μετά η αφίσα σου υπήρχε στο δωμάτιο μου!!!! Ήσουν ξανθιά στην αφίσα, χαχα

Θεωρώ τον εαυτό μου απίστευτα τυχερό που ήμουν αυτά τα 8 χρόνια στην εθνική ομάδα γυναικών μαζί με εσένα και άλλες μεγάλες παίκτριες. Η πρώτη μου χρονιά ήταν το 2010 και ήρθα τότε στην πρώτη μου προετοιμασία με τις γυναίκες και (στο έχω ξαναπεί αυτό) στην αρχή σε «φοβόμουν» (βλέπεις το σοβαρό το ύφος με ψάρωσε σίγουρα, χαχα) αλλά μόνο για τα πρώτα λεπτά μέχρι να έρθεις και να μου χαμογελάσεις , να συστηθείς και να με καλωσορίσεις στην ομάδα για πρώτη φορά. Εκεί, μετά από αυτό, το χαμόγελο μου έφτασε στα αυτιά!!!!!

Είσαι μια ξεχωριστή συμπαίκτρια , μια συμπαίκτρια που την θες στην ομάδα σου.
Είσαι leader με την δικό σου ιδιαίτερο τρόπο που κάνεις τον άλλο να θέλει να σε ακολουθήσει.
Είσαι αθόρυβη, αλλά την ίδια στιγμή η παρουσία σου είναι πολύυυυ loud.
Είσαι ομάδα, όπου και να είσαι πάντα βάζεις το αποτέλεσμα και το καλό μπάσκετ πιο ψηλά από το εαυτό σου.
Είσαι πάθος, ψυχή, ανταγωνισμός, ενθουσιασμός , είσαι ΚΑΡΔΙΑ.
Είσαι ευαίσθητη αλλά επίσης μόνο εσύ ξέρεις πόσο σκληρή και δυνατή είσαι σαν χαρακτήρας.
Είσαι πρότυπο για οποιαδήποτε μπασκεμπολίστρια.
Είσαι αγάπη για το μπάσκετ.
Είσαι παικτάρα ρε Καλτσίδου!!!!!!!!!!

Σε ευχαριστώ για όλα αυτά τα οποία με έχεις διδάξει.... μέσα και έξω από το γήπεδο και που με «άφησες» να σε γνωρίσω σαν άνθρωπο επίσης. Είσαι ένας καταπληκτικός χαρακτήρας Στέλλα!

Όπως σου είπαμε και στο γήπεδο , θα στο πω και από εδώ άλλη μια φορά:

Στέλλα σε ευχαριστούμε!!!!!

Θα μας λείψεις από την εθνική ομάδα αλλά ξέρουμε ότι θα είσαι πάντα μαζί μας. Σε αγαπάμε!!!»