Πεδουλάκης: «Πρέπει να γίνουμε ένα»

Written by  Οκτ 01, 2013

Τους στόχους του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα που ξεκινούν σε λίγες ημέρες οριοθέτησε ο προπονητής των νταμπλούχων, Αργύρης Πεδουλάκης, στην MediaDayτης ομάδας ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων.

 

Ο κ. Πεδουλάκης αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα στο ξεκίνημα της χρονιάς λόγω των πολλών απουσιών και τόνισε πως ο χρόνος πιέζει την ομάδα να είναι έτοιμη. «Είμαστε μόλις τρεις μέρες όλοι μαζί. Λόγω του Ευρωμπάσκετ έλειπαν πολλά στελέχη μας και αυτό που πρέπει να κάνουμε γρήγορα είναι να γίνουμε ομάδα. Έρχονται τα φιλικά μας. Ουσιαστικά μέχρι στιγμής έχουμε δώσει μόνο δύο. Είδαμε αδυναμίες, είδαμε πράγματα που γρήγορα πρέπει να διορθώσουμε. Ο χρόνος είναι αμείλικτος και βλέπουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο όμιλο της Ευρωλίγκας. Θα παίξουμε έναν ολόκληρο πρώτο γύρο εκτός έδρας», δήλωσε ο προπονητής των νταμπλούχων.

Ερωτηθείς για τους στόχους της φετινής χρονιάς, ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκαθάρισε πως είναι πολύ νωρίς για τέτοιες συζητήσεις και πως όλα θα κριθούν στο βάθος της χρονιάς. «Θέλουμε κάθε παιχνίδι, κάθε λεπτό να το βλέπουμε ξεχωριστά. Οι στόχοι είναι μακρινοί, δεν μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για στόχους. Πρέπει να γίνουμε ένα σαν ομάδα, αυτό είναι το βασικό γιατί άλλοι είναι πιο μπροστά από άποψη φυσικής κατάστασης, άλλοι είναι πιο πίσω, άλλοι είναι τραυματισμένοι, οπότε έχουμε πρόβλημα».

Αναφορικά με το ρόστερ της ομάδας τόνισε πως μπορεί να ολοκληρώθηκε νωρίς, αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η ομάδα κατάφερε να μαζευτεί εγκαίρως. «Έχουμε πολύ δουλειά γιατί παίζουμε ένα μπάσκετ πολύ σκεπτόμενο και πρέπει να γίνουμε ένα. Θέλουμε τον χρόνο μας, είναι δεδομένο», τόνισε, ενώ έκανε ειδική μνεία στον τραυματισμό του Ρόκο Λένι Ούκιτς, αλλά και στις επιπτώσεις που είχε στην ψυχολογία του.

«Ο Ούκιτς είναι σε τραγική κατάσταση. Ευτυχώς για το παιδί δεν έγινε το μοιραίο, ήταν πολύ τυχερός. Τα 11 παιχνίδια σε 18 ημέρες που έδωσαν οι παίκτες στο Ευρωμπάσκετ είναι σαν τη ρωμαϊκή αρένα. Ευτυχώς είχαμε μόνο έναν χιαστό, αλλά όποιον και να ρωτήσεις προπονητή ή αθλίατρο είναι τραγικό. Συν ότι πρέπει να καταλάβουμε πως τον χειμώνα υπάρχουν 80 παιχνίδια για τις ομάδες που παίζουν. Μιλάμε για τεράστιο αριθμό παιχνιδιών και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Κάποια παιδιά παίζουν τόσα συνεχόμενα παιχνίδια σε πολύ υψηλό επίπεδο κι έτσι όπως γίνεται οι παίκτες δεν προστατεύονται», ανέφερε ο κ. Πεδουλάκης, ενώ ξεκαθάρισε πως είναι απίθανο να αποκτηθεί παίκτης για να αντικαταστήσει τον Κροάτη. «Νομίζω πως δε θα μας βοηθήσει άμεσα όποιος κι αν έρθει. Έτσι όπως παίζει ο Παναθηναϊκός τώρα δύσκολα θα μπει παίκτης να ακολουθήσει και νομίζω πως το περσινό παράδειγμα του Ρόκο είναι χαρακτηριστικό», εξήγησε.

Σχολιάζοντας το φετινό ρόστερ του παναθηναϊκού, ο προπονητής του «τριφυλλιού» επεσήμανε πως από πέρσι το πρωτεύον στοιχείο ήταν να κρατηθούν όσο περισσότεροι παίκτες γινόταν και, βεβαίως, να καλυφθεί το κενό που υπήρχε στο ελληνικό στοιχείο, κάτι που έγινε με την προσθήκη των Φώτση, Μαυροκεφαλίδη, Παππά και Γιάνκοβιτς, αλλά και τον Μπατίστ που, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «είναι σαν Έλληνας γιατί ξέρει τη φιλοσοφία». Αναφέρθηκε επίσης και στα νέα παιδιά, όπως ο Διαμαντάκος και ο Χαραλαμπόπουλος, τονίζοντας πως από την πλευρά της η ομάδα προσπαθεί και για το μέλλον του συλλόγου. «Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση στα μέτρα του δυνατού. Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια και δουλειά με βάση τα δεδομένα που ζούμε στην Ελλάδα της κρίσης»'.

Σε ερώτηση, τέλος, για την χρησιμοποίηση του Νίκου Παππά στη θέση του playmaker ο κ. Πεδουλάκης εξήρε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει τόσο αυτός όσο και όλοι οι παίκτες του. «Έχουν ταλέντο, είναι νέα παιδιά, πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τεράστια δουλειά στο αμυντικό κομμάτι. Συνήθως οι σκόρερς παγιδεύονται σε αυτό το κομμάτι και δεν κάνουν ό,τι πρέπει. Νομίζω πως Παππάς και Γιάνκοβιτς είναι ώριμοι. Βοηθάμε όλοι τους παίκτες», ανέφερε και σύστησε στους εκπροσώπους των Μέσων, στο μερίδιο της συμμετοχής που τους αναλογεί, να αφήσουν τα νέα παιδιά να δουλέψουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας «ώστε να είναι συγκεντρωμένοι».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.