Με Γκιστ και γεμάτο γήπεδο για τη νίκη ο Παναθηναϊκός

Written by  Φεβ 20, 2014

Με τον κόσμο στο πλευρό του και τον Τζέιμς Γκιστ έτοιμο να αγωνιστεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό στην αυλαία του πρώτου γύρου του Top 16 με στόχο να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών εις βάρος του «αιωνίου» αντιπάλου του.

 

Οι «πράσινοι» στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις με τους «ερυθρόλευκους» κατάφεραν να επικρατήσουν κατά κράτος εξουδετερώνοντας κάθε επιθετικό πλάνο των αντιπάλων τους και το ίδιο θέλουν να κάνουν και αυτή τη φορά σε ένα παιχνίδι που διαφέρει αρκετά από τα προηγούμενα.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είναι ανεβασμένοι στα τελευταία παιχνίδια, ενώ θα παίξουν για πρώτη φορά πλήρεις απέναντι στους γηπεδούχους, την ώρα που ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα. Το τελευταίο που θα ήθελαν οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα ήταν μία ακόμα ήττα που όχι μόνο θα τους ανάγκαζε να κλείσουν τον πρώτο γύρο του Top 16 με αρνητικό ρεκόρ (3-4), αλλά θα έβλεπαν και τον βασικό τους αντίπαλο για την δεύτερη θέση να παίρνει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα και μια τεράστια ψυχολογική ανάταση και, μάλιστα, στην έδρα τους.

Αυτό επεσήμανε και στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως για να πάρει η ομάδα του τη νίκη θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. «Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και θεωρώ πως το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του «τριφυλλιού», ο οποίος θέλησε να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του.

Στη διάθεσή του θα έχει και τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα του στους προσαγωγούς και θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του, καθώς η απουσία του στα προηγούμενα παιχνίδια δημιούργησε σημαντικό κενό στη ρακέτα του Παναθηναϊκού. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.