Επεισοδιακή πρόκριση του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό

Written by  Μάι 08, 2014

Με τον Σούλη Μαρκόπουλο να φτάνει τις 600 παρουσίες ως πρώτος προπονητής, ο ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολα από την έδρα της ΑΕΝΚ με 75-79 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι και πέρασε στον ημιτελικό του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

 

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε το προβάδισμα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ωστόσο, η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος ομάδα της Ν. Κηφισιάς απέδειξε με τη μαχητικότητά της ότι η πρώτη της παρουσία στη μεγάλη κατηγορία δεν ήταν τυχαία. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με +11 στο ημίχρονο (31-42), όμως, οι γηπεδούχοι μείωσαν σταθερά τη διαφορά και κατάφεραν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

 

Η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι, όπου δεν έλειψαν και τα νεύρα και η ένταση με αποκορύφωμα την έντονη αντίδραση του Σάσα Βασίλιεβιτς λίγο πριν το τέλος του αγώνα στην απόφαση των διαιτητών να τον χρεώσουν με επιθετικό φάουλ, που οδήγησαν στην αποβολή του, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο προπονητής των γηπεδούχων, Ηλίας Παπαθεοδώρου.

 

Ο ΠΑΟΚ πήρε τελικά την επεισοδιακή νίκη με 75-79 και μαζί το εισιτήριο για τον ημιτελικό, όπου θα βρεθεί απέναντι στον Πρωταθλητή Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας.

 

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης με 23 πόντους και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με 17 ήταν οι πρωτεργάτες της νίκης για τους φιλοξενούμενους, ενώ για την Ν. Κηφισιά, ο Δημήτρης Τσαλδάρης με 14 πόντους και ο Μιχάλης Κακιούζης με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν.

 

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 31-42, 56-60, 75-79

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.