Με «αέρα» το 2-0 ο ΠΑΟΚ

Written by  Μάι 27, 2014

Ο ΠΑΟΚ πήρε φόρα από την νίκη του στη Ν. Σμύρνη και με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στη σειρά των μικρών τελικών με τον Πανιώνιο και μαζί έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του Πρωταθλήματος.

 

Σε έναν αγώνα όπου είχε αρκετή συναισθηματική φόρτιση ο Δικέφαλος του Βορρά παρουσιάστηκε περισσότερο αποφασισμένος και μπροστά στο κοινό του, το οποίο έδωσε σημαντικό παρόν στις κερκίδες, πήρε την σημαντική νίκη για την επίτευξη του στόχου του. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, ενώ ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, τιμήθηκε για το επίτευγμά του να ξεπεράσει τις 600 συμμετοχές ως πρώτος προπονητής στην μεγάλη κατηγορία. Στις εξέδρες βρέθηκε και ο πρώην παίκτης του Δικεφάλου του Βορρά, Κώστας Βασιλειάδης.

Στα αγωνιστικά, ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα καταφέρνοντας να διατηρήσει το πεοβάδισμα μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (15-18), όμως, στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ «ξύπνησε», ανέλαβε το προβάδισμα και πήρε μια διαφορά που στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου τον βρήκε μπροστά στο σκορ με 40-33. Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε το παιχνίδι και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τα ηνία του αγώνα με τον Ντι Τζέι Κούπερ και τους Πέιν και Τσαϊρέλη να δίνουν το ρυθμό. Από την άλλη, ο Πανιώνιος ήταν εγκλωβισμένος στην πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων και δεν έβρισκε λύσεις να μειώσει τη διαφορά.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του ΠΑΟΚ να κάνουν ένα ξέσπασμα στις αρχές της τελευταίας περιόδου και να πάρουν μια διαφορά που στο τέλος τους οδήγησε σε μια άνετη νίκη με το ευρύ 81-63.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του που πλέον χρειάζονται μία ακόμα νίκη για να κατακτήσουν την τιμητική τρίτη θέση στην τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος.

Πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Ντι Τζέι Κούπερ, υπό το βλέμμα του NBAer αδερφού του, οργάνωσε με μαεστρία το παιχνίδι της ομάδας του προσθέτοντας στη στατιστική του 13 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο. Από τον Πανιώνιο, ο Μαρκ Κάρτερ με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Κέβιν Λάνγκφορντ με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ προσπάθησαν να βοηθησουν την ομάδα τους, που, ωστόσο, δεν είχε την βοήθεια από τον «καταλύτη» Έρικ ΜακΚόλουμ, ο οποίος έμεινε στους 8 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 40-33, 55-48, 81-63

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.