Print this page

Ο Διαμαντίδης «καθάρισε» για τον ΠΑΟ

Written by  Οκτ 05, 2013

Δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο παιχνίδι του στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» του Ρεθύμνου, όπου με αντίπαλο την τοπική ομάδα δυσκολεύτηκε πολύ για να επικρατήσει τελικά με 77-83. Ο Αργύρης Πεδουλάκης δοκίμασε πολλά διαφορετικά σχήματα για να καταλήξει τελικά στο συμπέρασμα ότι χωρίς Διαμαντίδη η ομάδα του έχει σοβαρό πρόβλημα στην δημιουργία.

 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με δύο εκπλήξεις στην πεντάδα του, καθώς χρησιμοποιήθηκε ο Αποστολίδης στη θέση «1», ο οποίος δεν έχει συμβόλαιο με την ομάδα, αλλά τη βοηθά στις προπονήσεις, ενώ βασικός σέντερ ήταν ο κινέζος Σανγκ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 7-3, ωστόσο, οι «πράσινοι» συνήλθαν και πέρασαν σύντομα μπροστά με 9-10. Η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ, ωστόσο, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη 20-17 και αφού πρώτα ο Αργύρης Πεδουλάκης έιχε χρεωθεί με μία τεχνική ποινή για έντονες διαμαρτυρίες.

Στη δεύτερη περίοδο το Ρέθυμνο ξεκίνησε και πάλι πιο δυνατά και με μπροστάρη τον Άρμπετ ανέβασε γρήγορα τη διαφορά στο +9 (31-22). Με τον Μπράμο και τον Ματσιούλις να προσπαθούν περισσότερο, οι πρωταθλητές μάζεψαν τη διαφορά και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με τρίποντο του Αποστολίδη στην εκπνοή με 41-38.

Η τρίτη περίοδος άρχισε με τους παίκτες των δύο ομάδων να μοιράζουν απλόχερα θέαμα με αλλεπάλληλα καρφώματα, κοψίματα και γρήγορο ρυθμό. Το Ρέθυμνο προηγήθηκε με 51-44, όμως, με τον Διαμαντίδη που μπήκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στα μισά της τρίτης περιόδου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φέρει και πάλι το παιχνίδι στα ίσια (53-53) και να περάσει μπροστά με τρίποντο του Διαμαντίδη (53-56). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 56-58 με νέο καλάθι του Διαμαντίδη.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν αυτός που για μια ακόμα φορά καθάρισε για την ομάδα του, καθώς και στην τέταρτη περίοδο μπήκε φουριόζος, μοιράζοντας αφειδώς ασίστ, τις οποίες αξιοποιούσαν με τον καλύτερο τρόπο οι συμπαίκτες του. Η διαφορά ανέβηκε στο 60-68. Το Ρέθυμνο, όμως, είναι μια ομάδα που ξέρει να παλεύει και φιλοδοξεί να φτάσει ψηλά και στο φετινό πρωτάθλημα και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι τα πάντα είχαν κριθεί, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 67-74 δύο λεπτά πριν το τέλος, οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κατάφεραν να μειώσουν σε 75-76 κι ενώ έτρεχε ήδη το τελευταίο λεπτό. Ο έμπειρος Αντώνης Φώτσης με μια τρίποντη –«βόμβα» στα 24’’ ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο 75-79. Τα τελευταία δευτερόλεπτα κύλησαν με το Ρέθυμνο να προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά, με το τελικό σκορ να είναι 77-83.

Για τον Παναθηναϊκό, η εικόνα άλλαξε με την είσοδο του Διαμαντίδη, ο οποίος μαζί με τον Αντώνη Φώτση ήταν εκείνη που έγειραν το παιχνίδι υπέρ των «πρασίνων». Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα πολλών παικτών του, ωστόσο, είχε την ευκαιρία να κάνει πολλές δοκιμές σε συστήματα και σχήματα.

Από τους γηπεδούχους, ο Θανάσης Γιαπλές θα πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος για την επιμονή και την προσπάθεια των παικτών του, ενώ ο Αλεξάντερ έδειξε ότι θα είναι από τους πιο θεαματικούς παίκτες του φετινού πρωταθλήματος, καθώς κατάφερε να μπλοκάρει ακόμα και τον Μάικ Μπατίστ!

Η αυριανή και τελευταία μέρα του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις του Ρεθύμνου με την Λουκόιλ και του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο, ενώ οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον προημιτελικό του Κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη 9/10.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 41-38, 56-58, 77-83

ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χαρτ 17(3), Καλλινικίδης 2, Κουμπούρας 4, Αγγελόπουλος 6, Προύιτ 5(1), Γκάμπριελ 13(1), Καλαμπόκης 5(1), Κανονίδης 2, Σίνης, Άρμπετ 12(2), Λάτοβιτς 1, Κουάμε 10, Αντωνόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς 5(1), Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 12(2), Σανγκ 2, Μπατίστ 8, Φώτσης 13(3), Αποστολίδης 5(1), Λάσμε 11, Ματσιούλις 13(1), Διαμαντίδης 8(2), Γκιστ 4, Παππάς 2, Σκορδίλης.