Τρίτος ο ΠΑΟΚ με σούπερ Χαραλαμπίδη

Written by  Ιουν 01, 2014

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ήταν γεμάτο θέαμα και σασπένς, ο ΠΑΟΚ επικράτησε δύσκολα του Πανιωνίου με 84-80 στην Πυλαία και έκανε το 3-1 στην σειρά των μικρών τελικών κατακτώντας, παράλληλα, την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης έκανε ένα τεράστιο παιχνίδι και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη αποδεικνύοντας πως όσο και αν περάσουν τα χρόνια, η αξία ενός τόσο μεγάλου παίκτη αποδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία. Το παιχνίδι ήταν αποφασιστικής σημασίας για τον Πανιώνιο που ζητούσε τη νίκη, ώστε η σειρά να επιστρέψει για πέμπτο παιχνίδι στην Ν. Σμύρνη και για το λόγο αυτό μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς και στο τέλος της πρώτης περιόδου να έχει μια διαφορά 7 πόντων (20-27).

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και  με ηγέτη των πολύπειρο γκαρντ πήρε προβάδισμα στο ημίχρονο μετατρέποντας την αναμέτρηση από το σημείο εκείνο σε ντέρμπι. Οι δύο ομάδες ακολουθούσαν η μία την άλλη στο σκορ και δεν άφησε καμία την άλλη να ξεφύγει στο σκορ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 43-41, το τρίτο δεκάλεπτο με 62-60 και οι δύο ομάδες πήγαν στην τελευταία περίοδο με την νίκη να κρέμεται από μία κλωστή για την καθεμιά τους.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε 74-77 στο τελευταίο λεπτό και κρατούσε την τύχη στα χέρια του, όμως, ο Κούπερ με κλέψιμο και τρίποντο στον αιφνιδιασμό έδωσε και πάλι προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Το επιθετικό φάουλ του Ντούβνιακ στον Μαργαρίτη έβαλε τέλος στα όνειρα του Πανιωνίου για να κλέψει τη νίκη, αφού οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά ήταν ψύχραιμοι στις βολές και έτσι, το τελικό 84-80 έδωσε την νίκη στον ΠΑΟΚ και μαζί την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης με 25 πόντους και 17/17 βολές ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Μαρκ Πέιν με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ. Άξια αναφοράς και η εμφάνιση του Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος στον προηγούμενο αγώνα είχε αποβληθεί και πέτυχε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στον αιφνιδιασμό 40’’ πριν το τέλος, που έδωσε την ώθηση στην ομάδα του για τη νίκη.

Ο Ούρος Ντούβνιακ για τον Πανιώνιο ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ, όμως, το επιθετικό φάουλ που έκανε μετά το τρίποντο του Κούπερ έκοψε τις ελπίδες της ομάδας του για τη νίκη.

 

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 43-41, 62-60, 84-80

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.