Print this page

Εύκολη νίκη και πρωτιά στο Ρέθυμνο για ΠΑΟ

Written by  Οκτ 06, 2013

Σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από το επεισόδιο του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Μάριο Μπατή και την αποβολή τους στο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα και τον Πανιώνιο στο τουρνουά του Ρεθύμνου και κατέκτησε αήττητος την πρώτη θέση.

 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Αποστολίδη στο αρχικό σχήμα, αλλά αυτή τη φορά με τον αρχηγό Δημήτρη Διαμαντίδη να ξεκινά στο «2». Οι «κυανέρυθροι», όμως, ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 0-5, ωστόσο, οι πρωταθλητές απάντησαν με σερί 7-0 και πέρασαν μπροστά με 7-5. Ο Πανιώνιος συνήλθε, απάντησε άμεσα και με καλές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκε εκ νέου με 5 πόντους (11-16) με την πρώτη περίοδο να λήγει με 13-16.

Στη δεύτερη περίοδο ο Πανιώνιος συνέχισε στο ίδιο τέμπο προσπαθώντας να κρατήσει τον Παναθηναϊκό χαμηλά στο σκορ, ωστόσο, οι πράσινοι βρήκαν γρήγορα ρυθμό, πέρασαν το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και με ένα σερί 12-0 μετέτρεψαν το 22-23 σε 34-24. Το ημίχρονο έληξε 35-24 μέσα σε ένταση ανάμεσα στον Διαμαντίδη και τον Μπατή, με τους δύο παίκτες να έρχονται στα χέρια και την κατάσταση να ηρεμούν οι ψυχραιμότεροι. Οι δύο παίκτες, ωστόσο, αποβλήθηκαν και δεν ξαναμπήκαν στο παιχνίδι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κάρι ζεστό και τον Παναθηναϊκό να σκοράρει εύκολους πόντους και να ανεβάζει τη διαφορά στο 41-24. Ο Πανιώνιος έδειξε ότι δε μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου του, ενώ οι «πράσινοι» με τον Κάρι να συνεχίζει να «πυροβολεί» από μακριά ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά, κλείνοντας την περίοδο με καλάθι του Γιάνκοβιτς για το 56-37.

Από εκεί και πέρα και με τις δύο ομάδες να έχουν νευρικότητα στο παιχνίδι τους, ο αγώνας κύλησε με σκοπό απλώς να τελειώσει. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε τον Πινγκ Σανγκ στο παιχνίδι, τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν ομαλά και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 70-55 στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του στο τουρνουά του Ρεθύμνου.