ΠΑΟΚ για Ευρωλίγκα κοίταξε στα μάτια την Ούνικς

Written by  Οκτ 04, 2014

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε αρκετά απέναντι στην Ούνικς Καζάν στην πρεμιέρα του στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» του Ρεθύμνου, ωστόσο, η ρωσική ομάδα που βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση ετοιμότητας κατάφερε να πάρει τη νίκη στην παράταση.

 

Ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιξε πάρα πολύ καλά απέναντι σε μία ομάδα που λίγες ημέρες πριν πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την Ευρωλίγκα και απέδειξε πως και φέτος θα είναι δυνατός και ανταγωνιστικός, κοιτάζοντας πάντα για το ένα βήμα πιο ψηλά.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και πήρε από νωρίς το προβάδισμα, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Όντουμ. Η «ελληνική», όπως συνηθίζουμε να λέμε, Ούνικς, του Αργύρη Πεδουλάκη και των Νίκου Ζήση και Κώστα Καϊμακόγλου, δεν άφησε το παιχνίδι να ξεφύγει από τα χέρια της, το πήγε στην παράταση με 75-75, εκεί όπου η εμπειρία και η μεγαλύτερη αγωνιστική ετοιμότητα, αφού ερχόταν με κεκτημένη ταχύτητα από τα playoffτης Ευρωλίγκα, της χάρισαν τη νίκη με 86-91.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος είδε με ικανοποίηση την ομάδα του να κοιτάει στα μάτια μια ομάδα που την χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και μπορεί να είναι αισιόδοξος ότι θα είναι έτοιμη για τις επίσημες υποχρεώσεις. Μοναδική στιγμή που το επιτελείο του ΠΑΟΚ ανησύχησε ήταν το χτύπημα που δέχθηκε λίγο πριν τη λήξη της παράτασης ο Βον, με αποτέλεσμα να πρηστεί το μέτωπό του και να μην είναι σε θέση να συνεχίσει το παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά, δεν φαίνεται να έχει κάτι ανησυχητικό, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να μην αγωνιστεί στα επόμενα παιχνίδια προκειμένου να μην ρισκάρει κάποιον επιπλέον τραυματισμό.

Πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Όντουμ με 19 πόντους και τον ακολούθησε ο Χαραλαμπίδης με 14, ενώ για την Ούνικς, ο Τζέρελς με 18 πόντους και ο Καϊμακόγλου με 14 ήταν οι πρώτοι σκόρερ.

Στις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης και η αναμέτρηση των αδερφών Λάνγκφορντ, που βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στην καριέρα τους, έστω και σε φιλικό παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 36-29, 49-52, 75-75, 86-91 (παράταση)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.