Ήττα από Ζιέλονα και αγωνία για «Μπίδη»

Written by  Νοε 25, 2014

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκρισή του στο «Last 32» του Eurocup, επιτρέποντας στην Ζιέλονα Γκόρα να πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση με 84-77, αλλά είδε και τον αρχηγό του, Κώστα Χαραλαμπίδη να τραυματίζεται στο γόνατο και να αποχωρεί λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης.

 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε μια μοναδική ευκαιρία να εξασφαλίσει από αρκετά νωρίς την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, έδειξε κακό αγωνιστικό πρόσωπο.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, παρά το δυνατό ξεκίνημα στο πρώτο δίλεπτο, όπου προηγήθηκαν με 0-6, στη συνέχεια παρουσιάστηκαν νωθροί, επέτρεψαν στην πολωνική ομάδα να κάνει ένα δικό της σερί 7-0 και να περάσει μπροστά και να κλείσει την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 20-16.

Με τον ίδιο τρόπο κύλησε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 36-34, χωρίς καμία εκ των δύο να μπορεί να ξεφύγει.

Η Ζιέλονα Γκόρα αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, παίρνοντας νωρίς μια διαφορά 7 πόντων (41-34 στο 21’), οι παίκτες του «Δικεφάλου» αντέδρασαν και ισοφάρισαν γρήγορα (47-47 στο 26’), όμως, από το σημείο εκείνο και έπειτα, υπέστησαν καθίζηση και δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν.

Με το σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου 59-53 υπέρ της, η Ζιέλονα πήρε τον έλεγχο του αγώνα και ανέβασε σταδιακά τη διαφορά, την οποία έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο 32’ (64-53), με τον ΠΑΟΚ να μη μπορεί να αντιδράσει.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος, οι παίκτες της ελληνικής ομάδας προσπάθησαν να «ροκανίσουν» τη διαφορά, όμως, όχι μόνο δεν το κατάφεραν, αλλά έχασαν διαδοχικά τον Βον με δεύτερη τεχνική ποινή για floppingκαι, στη συνέχεια, τον Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης αποχώρησε υποβασταζόμενος έπειτα από πτώση στο παρκέ, κατά την οποία χτύπησε στο αριστερό του γόνατο.

Το τελικό 84-77 ολοκλήρωσε μία κακή βραδιά για τον ΠΑΟκ που τον φέρνει στο 4-3 στον Στ’ όμιλο τους Eurocup, έχοντας χάσει μία σπουδαία ευκαιρία να τελειώσει από σήμερα την υπόθεση πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Τζούλιαν Βον πρόλαβε να πετύχει 19 πόντους και να μαζέψει 7 ριμπάουντ πριν αποβληθεί, ενώ ο Κέβιν Λάνγκφορντ είχε 13 πόντους σκοράροντας, ωσρόσο, ως επί το πλείστον με βολές (10/12).

Από την πολωνική ομάδα που πήρε την πρώτη της νίκη στον όμιλο, ο Κουόντον Χόσλεϊ είχε 17 πόντους, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 36-34, 59-53, 84-77

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.