Κλείσιμο με νίκη ο ΠΑΟΚ, δύσκολος όμιλος στο «Last 32»

Written by  Δεκ 18, 2014

Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε καλό πρόσωπο στην Ποντγκόριτσα και στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των Eurocup πήρε τη νίκη στην παράταση απέναντι στην Μπουντούτσνοστ με 76-81 (κ.α. 73-73) που, σε συνδυασμό με την νίκη της Λοκομοτίβ Κουμπάν στην Τουρκία επί της Καρσίγιακα, φέρνει τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην δεύτερη θέση του ομίλου.

 

Αμφότεροι οι δύο αντίπαλοι είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην φάση του «Last 32» της διοργάνωσης, ωστόσο, κάθε μία ζητούσε τη νίκη για τους δικούς της λόγους. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά τον αγώνα, με τον Τζούλιαν Βον να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων και έκλεισε την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 17-23. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο, παρ’ όλο που η αμυντική λειτουργία της ελληνικής ομάδας ήταν αρκετά καλή, επιθετικά υπέστη έναν απίστευτο αποσυντονισμό, πετυχαίνοντας, μόλις 6 πόντους με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 30-29.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν πιο σοβαρός, πήρε προβάδισμα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 48-53, όμως, η άμυνά του στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τραγική, δέχθηκε συνολικά 25 πόντους και, επέτρεψε στην Μπουντούντσνοστ να στείλει τον αγώνα στην παράταση, αφού πρώτα ο Όντουμ δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ στην τελευταία επίθεση με το σκορ ισόπαλο στο 73-73.

Εκεί, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έδειξαν καλύτερα στοιχεία και με τρίποντα – «μαχαιριές» από τους Μπρέμερ και Λάνγκφορντ, σε συνδυασμό με την εκπληκτική άμυνά τους που ανάγκασαν τους αντιπάλους τους σε πολλές λάθος επιλογές, πήραν τελικά τη νίκη με 76-81, που σε συνδυασμό με την επικράτηση της Λοκομοτίβ επί της Καρσίγιακα, χάρισε στον ΠΑΟΚ τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Στην επόμενη φάση, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βρεθεί αντιμέτωπος σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, απέναντι στις Κίμκι, Καντού, καθώς και μία εκ των Τσεντεβίτα ή Λιμόζ που θα έρθουν στο Eurocup από την Ευρωλίγκα.

Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ήταν ο Τζούλιαν Βον με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ οι Λάνγκφορντ, Τσόχλας και Μπρέμερ με 12 πόντους ο καθένας προσέθεσαν ποιότητα και λύσεις στην ομάδα τους.

Από την Μπουντούτσνοστ που γνώριζε πριν τον αγώνα ότι θα ήταν ό, τι και να συνέβαινε τέταρτη, ο Κουκ είχε 14 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Ντάσιτς 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 30-29, 48-53, 73-73, 76-81 (παρ)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.