«Εκδίκηση» με «ερυθρόλευκο Αρμάνι»

Written by  Ιαν 08, 2015

Η παράδοση που ήθελε τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται στο ΣΕΦ απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο έσπασε με «εκκωφαντικό» τρόπο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» κάνοντας ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο διέσυραν την ιταλική ομάδα με 81-58 και πήραν τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες στο Top 16.

 

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα τόσο επιθετικά όσο κυρίως αμυντικά και ειδικά στο δεύτερο μέρος έκαναν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση πετυχαίνοντας ένα επί μέρους σκορ 42-23 που τους οδήγησε με άνεση στο 2-0 του ομίλου τους απέναντι στην έκπληξη της περσινής διοργάνωσης, από την οποία πήραν και άτυπη «εκδίκηση» για την περσινή βαριά τους ήττα στο Μιλάνο με 81-51.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά και άστοχα το παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό πως το σκορ έμενε στο 1-0 που διαμορφώθηκε από την εύστοχη βολή του Βασίλη Σπανούλη από την τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Λούκα Μπάνκι πολύ νωρίς, μέχρι το 3’, όταν ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με καλάθι και φάουλ έκανε το 4-0 για τους «ερυθρόλευκους».

Οι δυο τους οδήγησαν επιθετικά τον Ολυμπιακό σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, η οποία είχε ως κύριο συστατικό την αστοχία και τις πολύ δυνατές άμυνες που δεν επέτρεπαν σε καμία από τις δύο ομάδες να ξεφύγει στο σκορ. Χαρακτηριστικά είναι τα 0/5 τρίποντα του Ολυμπιακού και τα 4/12 δίποντα της Αρμάνι στο πρώτο δεκάλεπτο που έφεραν το σκορ στο 13-18 υπέρ των φιλοξενούμενων, το οποίο διαμορφώθηκε με εντυπωσιακό καλάθι σε νεκρό χρόνο από τον Μπρουκς.

Η Αρμάνι προηγήθηκε και με +7 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (13-20), όμως, ο Ολυμπιακός καθοδηγούμενος από έναν εξαιρετικό Κώστα Σλούκα, έκανε ένα γρήγορο 7-0 και ξανάφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρει ρυθμό και πήραν μια μικρή διαφορά (37-31 στο 19’) που τους έφερε στο τέλος του ημιχρόνου να προηγούνται με 39-35.

Ο Ολυμπιακός έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και με τους Πέτγουεϊ και Σπανούλη να σκοράρουν και να μοιράζουν το παιχνίδι έκανε ένα εντυπωσιακό 10-0 ως το 24’ και ανέβασε τη διαφορά στο 49-35, βάζοντας τις βάσεις για την πολύτιμη νίκη.

Η Αρμάνι, ωστόσο, αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να τα παρατήσει και με δικό της 2-9 μείωσε και πάλι και έκανε το παιχνίδι και πάλι ντέρμπι. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως, έδειξαν ψυχραιμία, βελτίωσαν την άμυνα και την επιθετική τους λειτουργία και ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στο 56-44 που ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Με τον Όλιβερ Λαφαγέτ να εκτελεί από τα 6.75 μ. και τον Κώστα Σλούκα να σημειώνει δύο εύστοχες βολές και να πετυχαίνει τρίποντο στον αιφνιδιασμό, ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο 63-45 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και είχε ήδη βάλει τις βάσεις για την δεύτερη νίκη του στο Top 16.

Το πάρτι στις κερκίδες είχε ήδη στηθεί και με τον Γιώργο Πρίντεζη να πετυχαίνει πέντε ακόμα συνεχόμενους πόντους η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +22 (68-46 στο 34’) με τον Κώστα Σλούκα να μοιράζει την ασίστ της βραδιάς.

Με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να βλέπουν το καλάθι σαν «βαρέλι» η διαφορά έφτασε και το +27 (74-47) και το υπόλοιπο της αναμέτρησης κύλησε διαδικαστικά μέχρι το τελικό 81-58 που έφερε τους «ερυθρόλευκους» σε ένα άνετο 2-0 στον όμιλο.

Η βραδιά είχε πολλούς πρωταγωνιστές για τους νικητές που εμφάνισαν πλουραλισμό σε επίθεση και άμυνα, γρήγορη σκέψη και σαφή προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε στην εύκολη νίκη. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ στην αρχή κάθε ημιχρόνου και ο Όλιβερ Λαφαγέτ στη συνέχεια με κρίσιμα σουτ έδωσαν «φτερά» στα πόδια των συμπαικτών τους, δίνοντας πολύτιμες επιθετικές λλύσεις και πετυχαίνοντας 13 πόντους ο καθένας.

Σημαντική συνεισφορά είχε ο Ματ Λοτζέσκι με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης δείχνει να επιστρέφει σε φουλ ρυθμούς μετά τον τραυματισμό του σημειώνοντας 12 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Κορυφαίος, ωστόσο, ήταν ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος για ένα ακόμα ευρωπαϊκό βράδυ έδειξε πως φέτος είναι η χρονιά του. Ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων» σημείωσε 9 πόντους, μοίρασε 6 ασίστ, η μία καλύτερη από την άλλη και έδειξε πως μπορούν οι Πειραιώτες πάνω του να χτίσουν τον Ολυμπιακό της επόμενης μέρας.  

Για την Αρμάνι που άντεξε μόλις για ένα ημίχρονο, ο Τζεντίλε είχε 12 πόντους, ο Σλαμουελς 9 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Χάκετ σημείωσε 6 με 5 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη αυτή έκανε το απαιτούμενο 2-0 στο ξεκίνημα του δύσκολου πρωταθλήματος του Top 16 και πλέον πάει την ερχόμενη εβδομάδα στην Πόλη, όπου θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπου θα διεκδικήσει τη νίκη που θα του δώσει από νωρίς ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoff.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 39-35, 56-44, 81-58

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): 18/32 δίποντα, 9/20τρίποντα, 18/26 βολές, 32-9 ριμπάουντ, 24 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 κοψίματα, 9 λάθη

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): 17/42 δίποντα, 4/16 τρίποντα, 12/23 βολές, 21-10 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 6 κλεψίματα, 1 κοψίματα, 6 λάθη

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 13, Χάντερ 4, Ντάνστον 5, Σπανούλης 9, Σλούκας 9, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης, Καββαδάς 1, Κατσίβελης 3, Λαφαγιέτ 13, Ντάρντεν, Λοτζέσκι 12

 

Αρμάνι Μιλάνο: Ράγκλαντ 6, Μπρουκς 7, Τζεντίλε 12, Γκίγκλι, Τσερέλα, Μέλλι 6, Μίτσαμ, Κλέιζα 4, Τζέιμς 3, Χάκετ 5, Σάμιουελς 9, Μος 6

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.