Λο και Μάντζαρης στο κανάλι της Euroleague (vid)

Written by  Οκτ 14, 2013

Η περσινή μεγαλειώδης πορεία του Ολυμπιακού μέχρι την κατάκτηση της δεύτερης συνεχόμενης Ευρωλίγκας ήταν το κεντρικό θέμα της εβδομαδιαίας εκπομπής της διοργανώτριας αρχής, με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς.

 Στο αφιέρωμα στην περσινή καταπληκτική επιτυχία των «ερυθρολεύκων», μίλησαν ο Έισι Λο, αλλά και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βρέθηκε, όταν δε μπορούσε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του.

 «Την πρώτη χρονιά τους αιφνιδιάσαμε όλους και καταφέραμε να κερδίσουμε το τρόπαιο. Τη δεύτερη χρονιά όλοι ήξεραν ότι έχουμε καλή ομάδα, αλλά ότι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερες. Δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε να κερδίσουμε το τρόπαιο ξανά. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έισι Λο, από τους στυλοβάτες της επιτυχίας του Ολυμπιακού και κομβικής προσφοράς στον νικηφόρο τελικό στο Λονδίνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μάντζαρης δήλωσε: «Ήταν πολύ δύσκολο να είμαι έξω από το γήπεδο και να μη μπορώ να κάνω τίποτα για να βοηθήσω. Έβλεπα μόνο τους συμπαίκτες μου κι αισθανόμουν σαν θηρίο στο κλουβί, όπως λέμε στην Ελλάδα». Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο νεαρός γκαρντ υποστήριξε: «Παίζουν με πολύ πε΄ριεργο ρυθμό. Στο ένα ημίχρονο μπορεί να είναι 20 πόντους μπροστά και στο άλλο, 20 πόντους πίσω. Όταν χάναμε 17 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο είπαμε πως έχουμε άλλα 30 λεπτά για να τα καταφέρουμε».

Όσον αφορά στη δική του παρουσία στον πάγκο της ομάδας του, ο νεαρός γκαρντ σχολίασε: «Εγώ μπορούσα να βοηθήσω μόνο από πλευράς ψυχολογίας. Ακόμα και στον συμπαίκτη μου τον Κατσίβελη που παίζει στη θέση μου μπορούσα να τον συμβουλεύσω πώς να μαρκάρει τον αντίπαλό μου. Κι όταν χάναμε τους φώναζα «πάμε παιδιά, έχουμε χρόνο». Ο πλέι μεϊκερ των δις Πρωταθλητών Ευρώπης ρωτήθηκε και για την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και το ποιους συμπαίκτες του ξεχώρισε.

«Όταν ο Σπανούλης σκόραρε το τρίτο τρίποντο στη σειρά και περάσαμε για πρώτη φορά μπροστά, τότε σκέφτηκα πως είναι η ευκαιρία μας να κερδίσουμε τον αγώνα. Ο Σπανούλης στον τελικό δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο σκόραρε 21 πόντους και μας έδωσε τη νίκη. Ο Χάινς και ο Άντιτς έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Έισι Λο ήταν εξαιρετικός και έπαιξε και για μένα. Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω κάποιον. Πιστεύω ότι όλη η ομάδα ήταν MVP. Η μεγαλύτερη επιτυχία μας σε αυτά τα δύο F4 ήταν ότι ποτέ δεν τα παρατήσαμε ούτε όταν χάναμε με 19 πόντους από την ΤΣΣΚΑ ούτε όταν χάναμε 17 πόντους από τη Ρεάλ και στο τέλος κερδίσαμε».

Για το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας και τις προσδοκίες για τη νέα χρονιά, ρωτήθηκε και ο Έισι Λο. «Δουλεύεις σκληρά, δεν είσαι εγωιστής, αν θέλεις να έχεις επιτυχία βάζεις τον εαυτό σου στην υπηρεσία της ομάδας. Πιστεύω ότι και τα νέα παιδιά, αν θέλουν να έχουν επιτυχίες, δεν είναι εγωιστές και θα δουλεύουμε όλοι μαζί», ανέφερε. Όσο για την απώλεια του Κάιλ Χάινς, ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων» παραδέχθηκε πως «σίγουρα θα μας λείψει ο Κάιλ. Αλλά τα νέα παιδιά είναι επίσης πολύ καλά, είναι αθλητικά και θα μας βοηθήσουν πολύ να μην έχουμε το πρόβλημα που είχαμε πέρσι».

Στην ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκαν επίσης δηλώσεις του Κάιλ Χάινς, ο οποίος ευχαρίστησε όλους στον Ολυμπιακό για την ευκαιρία που του έδωσαν να ανεβάσει την καριέρα του, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη και το πόσο πολύ και ο ίδιος τον βοήθησε να εξελιχθεί.

Δείτε το βίντεο με την σχετική εκπομπή της Euroleague:

 

 

Πηγή: Euroleague Basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.