Με MVP τον Σλούκα το ντέρμπι βάφτηκε «κόκκινο»

Written by  Οκτ 14, 2013

Σε ένα ντέρμπι που γρήγορα θα πρέπει όλοι οι φίλοι του μπάσκετ να ξεχάσουν, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 55-45 στο άδειο ΣΕΦ και πήρε την πρώτη νίκη – γοήτρου στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

 

Στο κρύο και άδειο ΣΕΦ, λόγω της τιμωρίας του Ολυμπιακού από την περσινή χρονιά, τίποτα δεν προϊδέαζε για μια αναμέτρηση που θα θύμιζε ντέρμπι «αιωνίων». Το ξεκίνημα της σεζόν και το γεγονός ότι οι ομάδες είναι ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας δεν βοηθούσε, κάτι που φάνηκε τελικά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι νευρικά και με πολλές λάθος επιλογές στην επίθεση, χωρίς καμία να μπορεί να πάρει κεφάλι στο σκορ. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με συνεχόμενους «ερυθρόλευκους» πόντους για το 16-13.

Και στη δεύτερη περίοδο η νευρικότητα ήταν έντονη με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν κεφάλι, κάτι που το κατάφεραν οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας τη διαφορά στο 22-14. Ένα ξέσπασμα του Διαμαντίδη και ένα σερί 9-0 έφεραν τους «πράσινους» μπροστά με 22-23. Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο ως το τέλος του ημιχρόνου, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 29-27 με δύο βολές του Λοτζέσκι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο με νευρικότητα, κακές επιλογές στην επίθεση, τρομερή αστοχία και πολλά λάθη. Ο Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά 9 πόντων (40-31), την οποία διατήρησε μέχρι τη λήξη της περιόδου που τον βρήκε μπροστά έπειτα από προσωπικές ενέργειες του Σλούκα με 44-36.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν ελπίδα να κάνουν ένα καλύτερο ματς στη συνέχεια, καθώς η νευρικότητα και η αστοχία ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός, με τον Σλούκα, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στο σκοράρισμα διατήρησε το προβάδισμα χωρίς να ιδρώσει και με τον Παναθηναϊκό να είναι τραγικά άστοχος, έφτασε στο τελικό 55-45.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν έτσι με το δεξί στη νέα χρονιά και έκαναν το πρώτο βήμα για την κάλυψη της διαφοράς εξαιτίας και της τιμωρίας της αφαίρεσης των δύο βαθμών από το Πρωτάθλημα.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» θα πρέπει γρήγορα να ξεχάσουν αυτήν την τραγική εμφάνιση και να επικεντρωθούν πλέον στο παιχνίδι της Ευρωλίγκα την Πέμπτη με τη Λιέτουβος Ρίτας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.