Δικέφαλη πτήση σε ρυθμούς… DJ!

Written by  Οκτ 15, 2013

Με τον Γιώργο Μπόγρη να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, αλλά και με τον Ντι Τζέι Κούπερ να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό τρίποντο στη λήξη της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ… έκλεψε τη νίκη από την Πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου, Μπουντούτσνοστ και μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο Eurocup 2013-14.

 

Σε ένα παιχνίδι, όπου οι φίλαθλοι δεν τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου μπήκε με διάθεση να πάρει τη νίκη και μαζί το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα, που θα της έδινε ένα ικανό ψυχολογικό προβάδισμα για τη δύσκολη συνέχεια. Το έργο των παικτών του, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν καθόλου εύκολο και χρειάστηκε η βοήθεια της τύχης και του εκπληκτικού Μπόγρη που κράτησα την ομάδα στα δύσκολα για να φτάσει στη νίκη με 85-84.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά έπαιρναν μικρές διαφορές (4-0, 8-4, 12-7), τις οποίες η Μπουντούτσνοστ ροκάνιζε άμεσα και κατάφερνε να ισοφαρίσει ή να περνάει μπροστά με έναν πόντο. Νικητής σε αυτή την…άτυπη μονομαχία βγήκε ο ΠΑΟΚ, που έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 24-19.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ διατήρησαν τη διαφορά των πέντε πόντων ως τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και πάλι, πέρασαν μπροστά αρχικά με 28-29 και, στη συνέχεια πήραν αυτοί το προβάδισμα έπειτα από αλλεπάλληλα λάθη των γηπεδούχων. Το ημίχρονο έκλεισε με την Μπουντούτσνοστ να προηγείται με 34-38.

Τα πράγματα για τον Δικέφαλο του Βορρά δεν εξελίχθηκαν καλά στην τρίτη περίοδο, καθώς, όχι μόνο δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, αλλά, αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν πάντα τρόπο να την αυξάνουν. Το 46-48 έγινε γρήγορα 48-58, ενώ μια μικρή αντεπίθεση των γηπεδούχων έφερε το 52-58 που ήταν και το σκορ, με το οποίο έκλεισε η περίοδος.

Η τέταρτη περίοδος ήταν η απόδειξη του γιατί το μπάσκετ είναι ένα άθλημα γεμάτο συγκινήσεις. Ο ΠΑΟΚ με μπροστάρη τον εκπληκτικό Μπόγρη που σκόραρε, έπαιρνε ριμπάουντ και έδινε ενέργεια στο παιχνίδι, κατάφερε να πλησιάζει σταδιακά και πέρασε μπροστά ξανά έπειτα από πολλή ώρα με τρίποντο του Τσόχλα για το 66-65. Οι Μαυροβούνιοι πήραν εκ νέου προβάδισμα (71-72) και έκτοτε οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στα τελευταία δύο λεπτά του παιχνιδιού. Ο ασταμάτητος Μπόγρης πέτυχε γκολ-φάουλ δίνοντας και πάλι προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, αλλά η Μπουντούτσνοστ δεν έδειχνε διατεθειμένη να αφήσει τη νίκη να φύγει από τα χέρια της.

Όλα αυτά, όμως, μέχρι τα τελευταία 6’’ όταν και προηγήθηκε με 82-84 με ½ βολές του Τσάπιν. Στα τελευταία δευτερόλεπτα που απέμεναν, ο ΠΑΟΚ είχε το χρόνο μόνο για μια επίθεση απελπισίας. Ο Κούπερ πήρε τη μπάλα, διήνυσε όσο γήπεδο μπορούσε και με μια τρίποντη – «βόμβα» από τα 7,5 μέτρα, έκανε το 85-84 και χάρισε στον Δικέφαλλο του Βορρά τη νίκη και το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στους ομίλους του Eurocup.

Αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος σταμάτησε τελικά στους 28 πόντους, ενώ ο Τσαϊρέλης πέτυχε άλλους 15, ωστόσο, τα φώτα συγκέντρωσε, ποιος άλλος, ο ήρωας του αγώνα, Κούπερ, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο καλάθι.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.