«Δικέφαλος» για… Ευρωλίγκα

Written by  Σεπ 29, 2015

Έτοιμη για υψηλές… πτήσεις εμφανίστηκε η ΑΕΚ στο πολύ σημαντικό φιλικό με την Αναντολού Εφές, καθώς παρά τις πολλές σημαντικές απουσίες επέδειξε σοβαρότητα και πλούσιες αρετές, δηλώνοντας έτοιμη για το ξεκίνημα της σεζόν που πλησιάζει σε λίγες ημέρες.

 

Οι παίκτες της «Ένωσης» έλεγξαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το ρυθμό, έδειξαν εξαιρετική προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα, ενώ κέρδισαν πολλές μάχες τόσο κάτω από τα καλάθια όσο και στο ανοιχτό γήπεδο, στοιχεία που θα ζητήσει ο προπονητής της και στις επίσημες αναμετρήσεις.

Ο κόσμος δεν τίμησε την ομάδα, καθώς το ΟΑΚΑ είχε λίγους φιλάθλους στις κερκίδες, παρά το γεγονός ότι το φιλικό ήταν μια γιορτή για να τιμηθεί το παρόν και το παρελθόν της ομάδας, αλλά και μια γερή πρόβα ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου.

Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκαν από την ΚΑΕ ΑΕΚ ο τωρινός προπονητής της ομάδας Ντράγκαν Σάκοτα, αλλά και ο προπονητής της Αναντολού Εφές, Ντούσαν Ίβκοβιτς, για την προσφορά του στην ομάδα, καθώς με εκείνον στον πάγκο της η «Ένωση» κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας και, βεβαίως, το ΚύπελλοΣαπόρτα.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα είδε με ικανοποίηση τους παίκτες του να ανταποκρίνονται πολύ καλά απέναντι σε μία ομάδα που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην Ευρωλίγκα, παρά τις απουσίες των Σάκοτα, Κάρτερ, αλλά και του Όρτον που απολογήθηκε για τα πειθαρχικά παραπτώματα, στα οποία έχει υποπέσει και περιμένει την απόφαση της διοίκησης. Οι απουσίες, μάλιστα, ήταν και η αιτία η ΑΕΚ να ζητήσει την ακύρωση των προγραμματισμένων φιλικών της με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη στη 1 και στις 3 Οκτωβρίου.

Η ΑΕΚ ήταν καταπληκτική στο πρώτο ημίχρονο και παίζοντας εντυπωσιακή άμυνα κατάφερε να εγκλωβίσει όλα τα ατού της τουρκικής ομάδας, παίρνοντας από νωρίς τα ηνία του αγώνα. Παράλληλα, με αιχμές στην επίθεση τους Μαυροκεφαλίδη, Γουόρεν και Σκραμπ, αλλά και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, πέτυχε μια εξαιρετική συγκομιδή, προσφέροντας, παράλληλα, πλούσιο θέαμα.

Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα χαλάρωσαν λίγο την άμυνά τους και επέτρεψαν στην Αναντολού να μειώσει σε 58-47, όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο συνήλθαν, πήραν ξανά τη διαφορά και μαζί μια σημαντική νίκη γοήτρου με 85-56 που θα βοηθήσει πολύ στην ψυχολογία ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων.

Στα θετικά ο επιθετικός πλουραλισμός που παρουσίασαν οι «κιτρινόμαυροι» με τους Μαυροκεφαλίδη με 20, Χαίρστον με 15, Γουόρεν με 12, Σκραμπ και Μιλόσεβιτς με 10 πόντους να ξεχωρίζουν.

Από την Αναντολού Εφές, ο Σάριτς είχε 12 πόντους και ο Ντίμπλερ 9.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 46-25, 61-49, 85-56

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.