«Ματ» και στα Ιλίσια

Written by  Οκτ 20, 2013

Με τον Ματ Λοτζέσκι να χαρίζει άλλη μια μεγάλη εμφάνιση, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά για τρία δεκάλεπτα για να κάμψει την αντίσταση του Ηλυσιακού, ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο μίλησε η εμπειρία και εν τέλει, οι Πρωταθλητές Ευρώπη, που πλέον στρέφονται στον αγώνα της Πέμπτης με τη Γαλατάσαραι, πήραν τη νίκη με 57-78.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν χωρίς τον Στράτο Περπέρογλου, που υποφέρει από τενοντίτιδα και τον Μίρζα Μπέγκιτς που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τις ενοχλήσεις στη μέση. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν καλή και δεν θύμιζε σε τίποτα την κρύα αναμέτρηση για το Κύπελλο που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για τον φόβο των επεισοδίων.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν 7-3, όμως, οι Πρωταθλητές Ευρώπης αντέδρασαν και πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά με κάρφωμα του Πέτγουεϊ (7-8), ενώ διεύρυναν το σερί τους στο 13-0, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +9 και το 7-16. Στο τέλος του δεκαλέπτου οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να προηγούνται με 12-23 και όλα έδειχναν ότι το έργο τους θα είναι εύκολο στη συνέχεια.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος όταν με τρίποντο του Πρίντεζη η διαφορά έφτασε στο +14 (12-26). Ο Ηλυσιακός προσπάθησε, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου στο 25-36.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ηλυσιακό να συνεχίζει τις προσπάθειες να μειώσει και τα κατάφερε, καθώς, έπειτα από 29-40 που διαμορφώθηκε με βολές του Λοτζέσκι, έκανε ένα σερί 5-0 για το 34-40. Με νέο σερί των γηπεδούχων η διαφορά μειώθηκε κι άλλο (40-45), ωστόσο, εκεί μίλησε η εμπειρία και η ικανότητα των παικτών του Ολυμπιακού, που ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 44-51.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν στους γηπεδούχους να αμφισβητήσουν την υπεροχής τους και από το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδους πάτησαν γκάζι και ανέβασαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Με συνεχόμενους πόντους του Λοτζέσκι η διαφορά έφτασε το +17 (55-72). Το τελικό 57-78 ήταν δίκαιο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, που είχαν σπουδαίους πρωταγωνιστές για μία ακόμα φορά τους Πετγουεϊ και Λοτζέσκι.

Τα δεκάλεπτα:12-23, 25-36, 44-51, 57-78

Οι άλλες σημερινές αναμετρήσεις

Με τον κόσμο της Χαλκίδας να στηρίζει τις προσπάθειες της ομάδας του ο Ίκαρος πήρε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας και έδειξε πως έχει τα φόντα να αποτελέσει μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος.

Το σκορ ήταν ντέρμπι για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τον Ίκαρο να διατηρεί μικρές διαφορές που στη μέγιστη τιμή τους έφτασαν το +9. Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη, με τον Σάτον να κάνει σπουδαίο παιχνίδι πετυχαίνοντας 15 πόντους και μαζεύοντας 17 ριμπάουντ πήρε τη νίκη στο τέλος με 72-64, ενθουσιάζοντας το κοινό του που τον υποδέχθηκε για πρώτη φορά στην Χαλκίδα.

Για τους ηττημένους Αργυρόπουλος με 13 και Τέιλορ με 10 προσπάθησαν, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να βοηθήσουν την ομάδα τους να επικρατήσει.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-30, 56-49, 72-64

«Τρίποντο» - διπλό για τον ΚΑΟΔ στην Κηφισιά

Νέα Κηφισιά υποδέχθηκε για πρώτη φορά το κοινό της στην μεγάλη κατηγορία και φιλοδοξούσε να κάνει τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, ωστόσο, ο ΚΑΟΔ δεν αποδείχθηκε και ο καλύτερος φιλοξενούμενος και με εκτέλεση από τα 6,75μ (συνολικά είχε 12-21) πήρε το μεγάλο διπλό.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και προηγήθηκαν νωρίς, με τη διαφορά να φτάνει στα μισά της δεύτερης περιόδου στο +15 (33-18). Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, αντέδρασαν, μείωσαν τη διαφορά, πέρασαν μπροστά στο κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου (59-62) και, εν τέλει, μετέτρεψαν την τέταρτη περίοδο σε παράσταση για ένα ρόλο, παίρνοντας μια διαφορά +15 (72-87). Το τελικό 84-95 έφερε τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 1-1 στο πρωτάθλημα και τους γηπεδούχους με το ίδιο σκορ να μένουν ικανοποιημένοι από τον ενθουσιασμό της εξέδρας.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 47-40, 59-62, 84-95

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.