Ξεχνά τα ρεκόρ, το μυαλό στην Λαμποράλ

Written by  Οκτ 22, 2013

Να ρίξει τους τόνους και να επικεντρωθεί στη βελτίωση της ομαδικής λειτουργίας επιχειρεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, μετά την εύκολη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η οποία συνοδεύτηκε από μια σειρά από ρεκόρ.

 

Το πρώτο ρεκόρ έσπασε με την είσοδο του Πινγκ Σανγκ στο παρκέ, ο οποίος έγινε ο πρώτος Κινέζος που αγωνίστηκε και σκόραρε στο ελληνικό πρωτάθλημα, γνωρίζοντας, μάλιστα, την αποθέωση από τους φιλάθλους που βρίσκονταν στις κερκίδες.

Το δεύτερο και πιο εντυπωσιακό, βεβαίως, ήταν το ρεκόρ στην άμυνα, καθώς οι 35 πόντοι που δέχθηκε από τον Πανελευσινιακό αποτελούν την καλύτερη αμυντική επίδοση του Παναθηναϊκού στην ιστορία του, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε δημιουργήσει πέρσι, όταν και είχε δεχθεί μόνο 41 από το Περιστέρι. Αποτελεί, δε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Α1, πίσω από τους 33 πόντους που είχε δεχθεί ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ το 1991.

Ο προπονητής των «πρασίνων», Αργύρης Πεδουλάκης, επεχείρησε να ρίξει τους τόνους και να σταθεί στην προσπάθεια της ομάδας του να αποκτήσει ομοιογένεια και να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. «Είχαμε το μυαλό μας πώς να διαχειριστούμε κάποια παιδιά που είναι πολύ πίσω από φυσική κατάσταση. Θέλουμε να βγάλουν ενέργεια ειδικά στο κομμάτι της άμυνας για όσο αντέχουν αλλά και στην επίθεσή μας. Είμαστε πίσω σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να διαχειριστούμε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τους τραυματισμούς μας. Είμαστε πίσω γιατί πολλά από τα παιδιά μας δεν είναι εκεί που πρέπει από φυσική κατάσταση. Δουλέψαμε με μεγάλη ένταση χθες και προχθές. Πλέον θα ρίξουμε τους ρυθμούς για να είμαστε έτοιμοι στον αγώνα της Παρασκευής. Πρέπει να διαχειριστούμε ότι 4-5 παιδιά είναι πολύ πίσω σε αυτό το κομμάτι της φυσικής κατάστασης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας στρέφονται πλέον στον δύσκολο αγώνα της Παρασκευής για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα με την Λαμποράλ Κούτσα στην Κύπρο. Ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει να έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους και έτοιμους για την αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα, που προέρχεται από ήττα στο πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό με αρκετές απουσίες.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.