Μπόγρης: «Νοιώθω υπέροχα στον ΠΑΟΚ»

Written by  Οκτ 22, 2013

Τις εντυπώσεις του από τις πρώτες του μέρες στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και την χαρά του για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εξέφρασε ο σέντερ του Δικεφάλου του Βορρά, Γιώργος Μπόγρης, στο μπλογκ που διατηρεί στο Eurocup.

 

Ο νεαρός σέντερ που ξεκίνησε τη χρονιά με εκπληκτικές εμφανίσεις μίλησε για την απόφασή του να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, την αναμέτρηση με την Μπουντούτσνοστ για την πρώτη αγωνιστική, τα ντέρμπι με τον Άρη και την κόντρα των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα μαθήματα που πήρε στην τριετία του στον Παναθηναϊκό από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά τι έγραψε ο Γιώργος Μπόγρης στο μπλογκ του Eurocup:

«Γεια σας, οπαδοί του Eurocup! Ο ίδιος μπλόγκερ, διαφορετική ομάδα! Είμαι ο Γεώργιος Μπόγρης και επέστρεψα στο Eurocup - αυτή τη φορά με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Είναι η τρίτη ελληνική ομάδα με την οποία συμμετέχω στο Eurocup, αφού έχω παίξει με τον Άρη και τον Πανιώνιο. Το ότι θα έπαιζα στο Eurocup ήταν ένας από τους λόγους, για τους οποίους ήρθα στον ΠΑΟΚ. Ήταν εύκολο για μένα να ενταχθώ στον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής μου τηλεφώνησε πολλές φορές αυτό το καλοκαίρι και μου έδειξε πόσο πολύ με ήθελε σαν ηγέτη. Δεν υπήρχαν πολλά να σκεφτώ. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι με ήθελε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Επιπλέον, ο νονός μου είναι επίσης μεγάλος οπαδός του ΠΑΟΚ και μου τηλεφωνούσε κάθε 10 λεπτά, ζητώντας μου να έρθω στην ομάδα. Δεν είχα άλλη επιλογή! Τον αγαπώ γι 'αυτό αποφάσισα να παίξω για την ομάδα του!

Είχαμε μια καλή ομάδα παικτών στον Πανιώνιο και χαίρομαι που ο Νίκος Παππάς και ο Βλαντιμίρ Γιάνκοβιτς θα παίξουν για τον Παναθηναϊκό. Λυπάμαι που δεν θα συνεχίσω να παίζω με τον Νίκο . Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από τότε που ήμασταν πολύ μικροί. Αλλά ακόμα κι έτσι, δεν έχω παράπονο, θα παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Eurocup .

Κερδίσαμε το παιχνίδι 1 με ένα τρίποντο - buzzer - beater από τον Ντι Τζέι Κούπερ. Δεν είναι ένας κακός τρόπος για να ξεκινήσουμε! Ήταν μια μεγάλη νίκη, επειδή η Μπουντούτσνοστ, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι η ισχυρότερη ομάδα του ομίλου μας. Ξεκινήσαμε με μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που, είμαι βέβαιος, θα πάρει πολλές εκτός έδρας νίκες. Ο τρόπος που όλα αυτά συνέβησαν, με το σουτ του Ντι Τζέι, ήταν υπέροχος, γιατί θα κάνει την ομάδα καλύτερη . Ήμασταν πίσω στο σκορ με 10 πόντους περίπου 7 λεπτά πριν το τέλος, αλλά καταφέραμε να βρούμε ευκαιρία να κερδίσουμε και το κάναμε. Μείναμε συγκεντρωμένοι και, παλεύοντας μέχρι το τέλος, δεν θα απογοητεύσαμε τους οπαδούς μας. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζουμε στην έδρα μας. Αυτή είναι η αλήθεια, πρώτα πρέπει να είμαστε σταθεροί εντός έδρας και, αν καταφέρουμε να πάρουμε τουλάχιστον μία εκτός έδρας νίκη, θα προχωρήσουμε στον επόμενο γύρο, παίζοντας κόντρα σε ομάδες της Ευρωλίγκα , κάτι που θα είναι σπουδαίο.

Υπήρχε ωραία ατμόσφαιρα στα πρώτα παιχνίδια του Eurocup . Είχαν έρθει και κάποιοι οπαδοί της Μπουντούτσνοστ να δουν την ομάδα τους, ενώ οι δικοί μας οπαδοί μας έδωσαν μεγάλη υποστήριξη, όπως πάντα . Είχαμε μια καλή αρχή, αλλά η Μπουντούτσνοστ γρήγορα ανασυντάχθηκε, όπως το περιμέναμε: είναι μια σκληρή ομάδα. Ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά βελτιωθήκαμε πολύ στο τέταρτο δεκάλεπτο. Δείξαμε χαρακτήρα και σημείωσε μεγάλα σουτ – ο Απόλλωνας Τσόχλας και ο Κώστας Χαραλαμπίδης πέτυχαν πολύ σημαντικά τρίποντα, ενώ Ντι Τζέι και εγώ είχαμε κάποια πολύ καλά πικ εν ρολ που οδήγησαν σε εύκολα λέι απ. Φέραμε το παιχνίδι στα ίσα και ο Ντι Τζέι χρειάστηκε το "Χέρι του Θεού" για να σκοράρει το νικητήριο τρίποντο και να μας δώσει τη νίκη. Αυτές οι νίκες κάνουν τους οπαδούς να επιστρέφουν στο γήπεδο. Ανυπομονώ για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι μας στο Eurocup!

Χάσαμε στο παιχνίδι για το ελληνικό Κύπελλο από τον Άρη, κάτι που είναι πάντα σκληρό. Ήμασταν πολύ νευρικοί και ήταν το πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Δεν σκοράραμε πολύ και δεν παίξαμε το παιχνίδι μας. Χάσαμε και στενοχωρηθήκαμε, αλλά γνωρίζουμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα και το Eurocup είναι πολύ πιο σημαντικά. Κάποια στιγμή στο Κύπελλο, θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό και θα είναι δύσκολο να προχωρήσουμε. Παίξαμε πολύ καλά με τον Κολοσσό και τώρα κερδίσαμε τη Μπουντούτσνοστ, μία από τις παραδοσιακά καλύτερες ομάδες του Eurocup. Παίξαμε ξανά με τον Άρη στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο. Ήταν καλό που πήραμε δύο νίκες πριν αντιμετωπίσουμε τον Άρη, για να πάρουμε αυτοπεποίθηση. Η αντιπαλότητα μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη είναι τρέλα, ακόμη μεγαλύτερη από ό, τι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, αλλά η Θεσσαλονίκη είναι μια μικρότερη πόλη και όλοι αγαπούν το μπάσκετ. Καταφέραμε να κερδίσουμε τον Άρη στην έδρα του με 75-79 , και εγώ σκόραρα 21 πόντους, οπότε τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα τώρα για τον ΠΑΟΚ .

Αισθάνομαι καλά σε αυτήν την ομάδα: τα πάντα είναι υπέροχα. Βρήκα έναν προπονητή που με εμπιστεύεται και με κάνει να αισθάνομαι σημαντικός, καθώς και συμπαίκτες που παίζουν ένα πιο ομαδικό παιχνίδι. Σε μια συνέντευξη που έδωσα πριν από μερικές ημέρες είπα πως, ακόμη και όταν δεν είχα παίξει για τρία χρόνια, το καλύτερο μέρος όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό ήταν ότι μάθαινα από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Καταλαβαίνω το παιχνίδι, με τον τρόπο που ο Ζέλικο μου δίδαξε, με το σωστό τρόπο να παίζω. Το μπάσκετ είναι πολλά περισσότερα από το να πάρεις τη μπάλα και να πας προς το καλάθι. Εδώ στον ΠΑΟΚ συνάντησα τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού που είδα και στον Παναθηναϊκό. Όλοι οι παίκτες σκέφτονται πρώτα την ομάδα και νιώθω άνετα γι’ αυτό. Έπαιξα για τον Άρη πριν οπότε ξέρω την πόλη και αρκετούς ανθρώπους εδώ, όπως ο νονός μου. Τα πάντα με κάνουν να νιώθω καλά – ο προπονητής, οι συμπαίκτες, η πόλη - έτσι ελπίζω να έχω μια καλή σεζόν! Είμαι πολύ χαρούμενος !

Γι’ αυτό, χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας να συνεχίσουν να έρχονται στα παιχνίδια, επειδή θα βρουν αυτό που θέλουν: μια ομάδα παικτών που θα δουλεύουν σκληρά, θα βουτούν για κάθε χαμένη μπάλα, θα πολεμούν και θα είναι πιστοί στην νοοτροπία του ΠΑΟΚ. Ο καθένας σε αυτή την ομάδα ξέρει τι σημαίνει αυτή η φανέλα: ότι πρέπει να πολεμήσουμε. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι έχουμε περισσότερους από έναν ηγέτες - εγώ μπορεί να οδηγήσω τη μια μέρα, αλλά έτσι μπορούν επίσης ο Ντι Τζέι, ο Μαρκ Πέιν, ο Χαραλαμπίδης . Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να οδηγήσουν αυτή την ομάδα. Θα παίξουμε το μπάσκετ που θέλει να δει ο κόσμος. Ο ΠΑΟΚ περιμένει πολλά χρόνια για να κάνει το επόμενο βήμα και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτή τη σεζόν, αν έχουμε τους φιλάθλους μας μαζί μας!»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.