Άνετα ΑΕΚ, Άρης, Ρέθυμνο, «πολυβόλο» η Κηφισιά

Written by  Φεβ 06, 2016

Εύκολες νίκες πέτυχαν ΑΕΚ, Άρης και Ρέθυμνο, εκπληκτική εμφάνιση από την Κηφισιά που διέλυσε τα Τρίκαλα, νίκη εξάδας από τον Απόλλωνα Πάτρας ήταν τα αποτελέσματα που σημάδεψαν την πρώτη ημέρα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Η ΑΕΚ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φέτος και με το επιβλητικό 70-49 απέναντι σε έναν απογοητευτικό Κόροιβο Αμαλιάδας που υπέστη την έβδομη ήττα του στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις, συνεχίζει να διατηρεί το προβάδισμα για την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Η «Ένωση» παρ’ όλο που είχε στη σύνθεσή της αρκετά καινούρια πρόσωπα δεν δυσκολεύθηκε να πάρει από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και «έχτισε» μεγάλες διαφορές, με τους φιλοξενούμενους να μην δείχνουν ικανοί να ανταποκριθούν μετά το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Από το 5-8 η ΑΕΚ έκανε ένα σερί 14-0 και από εκεί και πέρα δεν ξανακοίταξε πίσω.

Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Δημήτρης Μαυροειδής με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέι Κόβαν Μπράουν είχε 9 πόντους και 7 ασίστ.

Από την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου που αρχίζει να χάνει πολύτιμο έδαφος για τα playoff, από 9 πόντους είχαν οι Νάνα Χάρντινγκ και Στέλιος Πουλιανίτης.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 44-28, 60-33, 70-49

Ο Άρης ξεπέρασε το σοκ της ήττας από την Νεπτούνας και απέναντι στο Λαύριο δεν είχε ιδιαίτερες δυσκολίες να επικρατήσει με 82-68 και να παραμείνει στο κυνήγι της ΑΕΚ για την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Η πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων από το πρώτο δεκάλεπτο έβαλε τις βάσεις για μια εύκολη νίκη με τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να είναι ορεξάτοι και με αρκετή ενέργεια.

Ο Οκάρο Γουάιτ με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος του Άρη με τους Πελεκάνο, Χάγκινς και ΜακΝήλ να προσθέτουν από 10 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους, 11 πόντους είχε ο Σάκης Γιαννακόπουλος και από 10 πόντους οι Μάρκο Κέσελ και ΝτεΜάριους Μπολντς.

Τα δεκάλεπτα: 13-8, 39-33, 61-52, 82-68

Η Καβάλα προσπάθησε να κάνει μια ακόμα μεγάλη ανατροπή, αλλά τελικά δεν άντεξε απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας Carna, με την πατρινή ομάδα να σημειώνει την όγδοη νίκη της στο πρωτάθλημα με 66-59 και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για τα  play off, παραμένοντας στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση, προηγήθηκαν ακόμα και με 11 πόντους διαφορά, όμως, η σκληροτράχηλη ομάδα του Στηβ Γιατζόγλου που προερχόταν από δυο συνεχόμενες νίκες, μείωσε σταδιακά, ισοφάρισε και πέρασε μπροστά, με τα τελευταία λεπτά να είναι ντέρμπι.

Οι πατρινοί ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος, βρήκαν λύσεις και τελικά πανηγύρισαν τη νίκη που τους βάζει δυναμικά στο παιχνίδι της έκτης θέσης. Ο Ντέβον Σάντλερ με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Τόνι Γουντς να κάνει double-double με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Ο Λιόν Γουίλιαμς ήταν εντυπωσιακός για την Καβάλα με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Τσάβνταρ Κόστοβ πρόσθεσε 9 πόντους και 13 ριμπάουντ, που, όμως, δεν ήταν αρκετά για να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 38-27, 49-41, 66-59

Το Ρέθυμνο Cretan Kings δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Αρκαδικό που δείχνει να χάνει το «τρένο» της παραμονής και με τη νίκη του με 89-76 ξέφυγε ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη «ζώνη», ενώ πλέον μπορεί να κοιτάζει και ψηλότερα.

Ο Τόμας Ντελινικάιτις με 23 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με Ράιαν Χάροου να προσθέτουν 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από τον Αρκαδικό, ο Κάμερον Τζόουνς με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Άλεξ Λίντζιον με 20 πόντους και 4 ριμπάουντ με τον Βασίλη Καββαδά με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ να είναι όσοι διακρίθηκαν από την ομάδα της Τρίπολης.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 44-36, 67-55, 89-76

Επεισοδιακό όσο και εντυπωσιακό ήταν το παιχνίδι της Κηφισιάς με τα Τρίκαλα BC Aries με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν μια πολύ μεγάλη νίκη με 115-79 και να διατηρούνται εύκολα στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετική επιθετική απόδοση, μοίρασαν σκορ και θέαμα και ικανοποίησαν όσους βρέθηκαν στο γήπεδο, εκτός από μια μικρή μερίδα φιλάθλων που δημιούργησαν πρόβλημα με υβριστικά συνθήματα κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με την διοίκηση των γηπεδούχων να αποφασίζει την απομάκρυνσή τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρόσκο Σμιθ με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν με 19 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Ζερμαίν Μάρσαλ με 16 πόντους διακρίθηκαν για τους νικητές, με κορυφαίο όλων τον Ντάστιν Χογκ που εκανε ένα ακόμα double-doubleμε 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την θεσσαλική ομάδα, 20 πόντους με 8 ριμπάουντ είχε ο Μπράντον Μπράουν, με τον Τζάστιν Ρόμπινσον να προσθέτει άλλους 20 πόντους

Τα δεκάλεπτα: 29-22, 58-33, 90-54, 115-79

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.