Κέρδισε Λαύριο, Μάντζαρη και… Παπανικολάου

Written by  Φεβ 16, 2016

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε για 25’ απέναντι στο πολύ καλά διαβασμένο Λαύριο, όμως, στο τέλος πήρε τη νίκη με 55-71 χάρη στην πολύ καλή του άμυνα και την… επιστροφή των Βαγγέλη Μάντζαρη και Κώστα Παπανικολάου.

Οι γηπεδούχοι, με τον ενθουσιασμό της κερκίδας κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί για ένα πολύ μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης, προηγήθηκαν με 40-34 στο 25’, όμως, στο σημείο εκείνο οι φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου αφύπνισαν τους παίκτες του Ολυμπιακού που «έσφιξαν» την άμυνά τους και τελικά πήραν τη νίκη πιο δύσκολα από ό,τι λέει το τελικό σκορ.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν πολύ καλά ποσοστά έξω από τα 6,75 μ. (11/25), μοίρασαν 22 ασίστ, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, οργανώνοντας εξαιρετικά το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Ο γκαρντ του Ολυμπιακού είχε 8 πόντους με 3 ριμπάουντ και 10 ασίστ και ξεχώρισε στη νίκη των Πειραιωτών.

Πολύ καλός έπειτα από την επιστροφή του στον Ολυμπιακό ήταν και ο Κώστας Παπανικολάου που σημείωσε 12 πόντους και δείχνει να μπαίνει σταδιακά σε αγωνιστικό ρυθμό, ενώ και ο Ντάριους Όντομ-Τζόνσον με 12 πόντους και 4/5 τρίποντα έδωσε σημαντικές λύσεις στην περιφέρεια των Πρωταθλητών.

Πρώτος σκόρερ για το Λαύριο ήταν ο Νίκος Μπάρλος με 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Ουσμάν Κρουμπαλί ήταν απολαυστικός, κάνοντας double-doubleμε 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ χάρισε και ένα από τα highlights του πρωταθλήματος με ένα εκπληκτικό κάρφωμα που ξεσήκωσε χειροκροτήματα θαυμασμού από όλους τους παρευρισκόμενους.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 35-32, 49-58, 55-71

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.