Σκυτάλη του θεάματος στην Πάτρα

Written by  Οκτ 27, 2013

Με την αναμέτρηση του Απόλλωνα Πατρών με τον Κολοσσό συνεχίζεται το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος BasketLeagueΟΠΑΠ, που χθες περιέλαβε πολλές σημαντικές αναμετρήσεις.

 

Στο Ρέθυμνο, ο ΠΑΟΚ με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του για το Eurocup πέρασε νικηφόρα επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 64-81 και με ρεκόρ 3-0 βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Χαραλαμπίδης και Πέιν, που στα κρίσιμα σημεία ανέλαβαν δράση, ενώ πολύ καλή απόδοση είχαν επίσης ο Τσαϊρέλης και ο Μπόγρης. Από την ομάδα του Ρεθύμνου Κανονίδης και Αγγελόπουλος προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να γλιτώσουν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες από την απογοήτευση της ήττας.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 35-33, 50-57, 64-81

Στη Δράμα, ο γηπεδούχος ΚΑΟΔ βρήκε τον Πανιώνιο κουρασμένο από την υπερπροσπάθεια στην Αγ. Πετρούπολη και αρκετά άστοχο για να μπορέσει να μείνει κοντά στο παιχνίδι και, με τον κόσμο στο πλευρό του, πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του με 76-63, αποδεικνύοντας πως το επαρχιακό μπάσκετ και φέτος θα δώσει πολλές όμορφες στιγμές. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Λάζεριτς και Μάρκοβιτς με 20 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ΜακΚόλουμ, Μίλμπουρν και Ντούβνιακ προσπάθησαν, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να φέρουν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 30-35, 54-46, 76-63

Στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης καρδιοχτύπησε απέναντι στην Νέα Κηφισιά και χρειάστηκε ένα καλάθι του Μιχάλη Πελεκάνου 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και η άστοχη επίθεση των φιλοξενουμένων για να πάρει τη νίκη με 67-65. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την νεοφώτιστη ομάδα να δείχνει πως είναι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος η ευχάριστη έκπληξη. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά άστοχοι και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας. Ο Γκίκας και ο Βεζένκοφ ήταν οι καλύτεροι για τους νικητές, ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Κρόκερ με 25 πόντους, λίγο έλειψε να κερδίσει μόνος του τον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 37-31, 51-46, 67-65

Στο ντέρμπι των ομάδων που μέχρι τώρα δεν είχαν ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα, ο Πανελευσινιακός που την περασμένη Δευτέρα συνετρίβη από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ηλυσιακού με 73-58 και τον άφησε στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς νίκη στους τρεις πρώτους αγώνες. Τζόουνς και Ρος ήταν εκείνοι που οδήγησαν τους γηπεδούχους στην νίκη, ενώ για τους ηττημένους Άντερσον και Στέφενς ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 39-32, 55-42, 73-58 

Η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα στην Πάτρα, όπου ο Απόλλωνας θα υποδεχθεί τον Κολοσσό, ενώ ολοκληρώνεται αύριο με την αναμέτρηση των Τρικάλων με τον Παναθηναϊκό.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.