600άρης και συνεχίζει ο Παναθηναϊκός

Written by  Οκτ 28, 2013

Μια ευχάριστη εκδρομή στα Τρίκαλα πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, που, όπως αναμενόταν, νίκησε εύκολα την τοπική ομάδα με 68-88, έπιασε το ρεκόρ των 600 νικών στην ιστορία της Α1 και συνέχισε ένα καλό σερί επιτυχημένων εμφανίσεων.

 

Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν χωρίς τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα για να ξεκουραστεί και να προφυλαχθεί για τον τραυματισμό του, ωστόσο, δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι είδαν το παιχνίδι σαν γιορτή και μια καλή ευκαιρία να μαζέψουν εμπειρίες. Οι φίλαθλοι δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα και όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς πρόβλημα.

Το παιχνίδι δε χωρά ιδιαίτερες αναλύσεις, αφού η διαφορά έφτασε σε διψήφιο νούμερο μόλις στο 3’ (3-13), με συνέπεια η έκβασή της να έχει κριθεί από πολύ νωρίς. Η πρώτη περίοδος έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 12-29, έχοντας αρκετούς παίκτες στον πίνακα των σκόρερς.

Στη δεύτερη περίοδο τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυνατά και με του Γεωργάκη και Ματαλόν κατάφερε να κάνει ένα σερί 9-0 και να μειώσει τη διαφορά στο 21-29. Αυτή, ωστόσο, ήταν η τελευταία αναλαμπή των γηπεδούχων, αφού ο Παναθηναϊκός, βρίσκοντας σκορ από την περιφέρεια έκανε ένα σερί 12-0, ανέβασαν τη διαφορά στο 21-41 και ουσιαστικά καθάρισαν το παιχνίδι. Το ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 26-47.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν ο, τι θέλουν στο γήπεδο και με τους Κάρι, Γιάνκοβιτς και Παππά να σκοράρουν συνεχώς, η διαφορά έφτασε το +39 (30-69) και τελικά έκλεισε την περίοδο στο 42-73.

Με το παιχνίδι να έχει ήδη κριθεί, η τέταρτη περίοδος προσφερόταν για πειράματα και ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ τον 17χρονο Χαραλαμπόπουλο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, με τον Γιάνκοβιτς να σκοράρει συνεχώς ανέβασαν και πάλι τη διαφορά, ενώ στο σημείο εκείνο χαλάρωσαν αρκετά. Το 47-82 του 35’ έγινε 59-86, για να έρθει το τελικό σκορ 68-88 με τρίποντο του Γκρέιντζερ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το χρόνο συμμετοχής που του έδωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης, πετυχαίνοντας 17 πόντους και μαζεύοντας 10 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλοί ήταν επίσης ο Παππάς, ο Κάρι και ο Γκιστ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε έτσι τις 600 νίκες στην ιστορία του και συνεχίζει να μετρά ρεκόρ, ενώ το σημαντικότερο για τους νταμπλούχους ήταν το γεγονός ότι για ένα ακόμα παιχνίδι είχαν καλή αμυντική λειτουργία, σωστές επιλογές στην επίθεση και κατάφεραν να συνδυάσουν θέαμα και ουσία.

Τα δεκάλεπτα: 12-29, 26-47, 42-73, 68-88

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.