Σκληρός… πατέρας ο Σούλης, οριστικά τρίτος ο Άρης, νίκες σωτηρίας για Αρκαδικό και Τρίκαλα

Written by  Απρ 02, 2016

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Κοροίβου Αμαλιάδας στην οικογενειακή… «μονομαχία» των δύο πάγκων, ο Άρης με τη νίκη του επί του Ρεθύμνου εξασφάλισε την Τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ μεγάλες νίκες που τους φέρνουν «αγκαλιά» με την παραμονή πέτυχαν Αρκαδικός και Τρίκαλα επί της Καβάλας και του Λαυρίου αντίστοιχα. Έκτη η Κηφισιά, μπορεί και για πέμπτη θέση.

Ο πατέρας, Σούλης Μαρκόπουλος, ήταν ξεκάθαρος απέναντι στον γιο του, Χάρη, ότι στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν χωρούν… οικογενειακές υποθέσεις και αυτό αποδείχθηκε στο κλειστό της Πυλαίας όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 92-78 του Κόροιβου Αμαλιάδας, ξαναμπήκε στο κυνήγι των play off, σπρώχνοντας πιο βαθιά την πελοποννησιακή ομάδα προς τον υποβιβασμό.

Ο Κόροιβος ήταν ανταγωνιστικός για τρία δεκάλεπτα, ωστόσο, στο τέλος μίλησε περισσότερο η εμπειρία των παικτών του «Δικεφάλου του Βορρά» που τους οδήγησε στη νίκη και, μάλιστα, με καλό θέαμα.

Ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν σε πολύ μεγάλα κέφια και με 20 πόντους 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, με τον Μιλένκο Τέπιτς να προσθέτει 13 πόντους και 9 ριμπάουντ για τον ΠΑΟΚ.

Ο Κόροιβος πλέον χρειάζεται ένα θαύμα και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με Αρκαδικό και Τρίκαλα την τελευταία αγωνιστική για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Ντουέιν Ντέιβις προσπάθησε πολύ με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Ντάρελ Χάρις έκανε ένα μεγάλο double-double με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος είχε 15 πόντους, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη με την ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-35, 62-63, 92-78

Έπειτα από ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, ο Άρης επικράτησε εκτός έδρας του Ρεθύμνου Cretan Kings και εξασφάλισε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα την ίδια ώρα που η κρητική ομάδα έχασε το «τρένο» για τα play off.

Ο Δημήτρης Πρίφτης ευτύχησε να δει όλους τους παίκτες του σε καλή βραδιά, έξι εκ των οποίων σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ ο κορυφαίος όλων Οκάρο Γουάιτ έκανε ένα εκπληκτικό double-double με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ. Ο Μιχάλης Πελεκάνος είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Τζερέλ ΜακΝηλ είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, 13 πόντους είχε επίσης ο Βασίλης Σίμτσακ με 4 ριμπάουντ, ο Θοδωρής Ζάρας είχε 12 πόντους και ο Ντομινίκ Γουότερς 10 πόντους με 6 ασίστ.

Από τους γηπεδούχους, ο Ρασάντ Μάντεν είχε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Ντάριους Κάρτερ 15 πόντους με 7 ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν χαρά στους φιλάθλους της ομάδας τους.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-47, 60-61, 83-88

«Αγκαλιά» με την παραμονή του στην κατηγορία είναι πλέον ο Αρκαδικός, αφού επικράτησε έστω και δύσκολα της ήδη υποβιβασμένης Καβάλας με 74-68 και, σε συνδυασμό με την ήττα του Κόροιβου από τον ΠΑΟΚ, μπορεί να ελπίζει πως και την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Basket League.

Ο Τράβελ Τζόουνς βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ οδήγησε τους «Αρκάδες» στη νίκη, έχοντας ως συμπαραστάτες τους Βασίλη Καββαδά με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ και Τζόναθαν Λι με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Η Καβάλα έπαιξε για την Ιστορία της με τον Λασανά Κρομά να έχει 19 πόντους με ριμπάουντ και 3 ασίστ και τον Λιόν Γουίλιαμς να έχει 10 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 35-29, 60-49, 74-68

Με σπουδαία εκτός έδρας εμφάνιση και νίκη επί του Κολοσσού Hotels με 87-90 η Κηφισιά διατηρήθηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, την οποία έχει εξασφαλίσει και θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί να της συμβεί στην τελευταία αγωνιστική φιλοδοξώντας να ανέβει μία ακόμα θέση.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε ένα μεγάλο ξεκίνημα στο πρώτο ημίχρονο, όπου πήρε μια σημαντική διαφορά, βάζοντας τις βάσεις για την νίκη και, στη συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι για να απειλήσουν να «κλέψουν» τη νίκη.

Ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν ήταν σε μεγάλα κέφια σημειώνοντας 20 πόντους με 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Λεωνίδας Κασελάκης σημείωσε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ για τους νικητές, ενώ από τον Κολοσσό, ο Χρήστος Σαλούστρος έκανε double-double με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν πρώτος σκόρερ με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 36-53, 59-68, 87-90

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη που δίνει πολλές ελπίδες παραμονής πήραν τα Τρίκαλα BCAriesεπί του ήδη σωσμένου Λαυρίου με 75-80 και πλέον κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους.

Ο Μπράντον Μπράουν έκανε «διαστημική» εμφάνιση με 29 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ 20 πόντους με 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ είχε ο Τζάστιν Ρόμπινσον. Ο Νίκος Μπάρλος ήταν ο πρώτος σκόρερ του Λαυρίου με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Ουσμάν Κρουμπαλί να κάνει double-doubleμε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 32-44, 56-57, 75-80 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.