Ανακοίνωσε το «αντίο» του ο Χαραλαμπίδης

Written by  Μάι 09, 2016

Το τέλος μιας πολύ μεγάλης καριέρας έγραψε ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος με μια συγκινητική δήλωσή του ευχαρίστησε όλους στάθηκαν δίπλα του σε αυτή την πορεία και έδωσε την υπόσχεση πως θα υπηρετήσει τον χώρο του μπάσκετ από κάποιο άλλο πόστο.

Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ, ο οποίος από τον Νοέμβριο του 2014 και έπειτα όταν και τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό του γόνατο και έκτοτε δεν κατάφερε να αγωνιστεί ξανά, αποφάσισε να βάλει τους τίτλους τέλους σε μια καριέρα με πολλές σημαντικές στιγμές.

Η δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

Απλές, συχνές στη χρήση λέξεις, που στιγματίζουν τόσο, χωρίς να το καταλαβαίνεις, τη ζωή σου! Όπως το “αν”…

Αν τον Αύγουστο του 1987, στα 11 χρόνια μου, δεν έφταναν τα βήματά μου σε κλειστό γήπεδο στη Θεσσαλονίκη, θα έχανα το «μαγικό» μπασκετικό μου… μονοπάτι. Διαδρομή που έδωσε «χρώμα» στην καθημερινότητά μου, σε προσωπικό και αθλητικό επίπεδο, με ταξίδεψε- με όλες τις ομάδες, με τις οποίες συνεργάστηκα με πίστη, αφοσίωση και επαγγελματική ευσυνειδησία- στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μου πρόσφερε (έστω και αργά), τη φανέλα με το εθνόσημο, με έκανε καλύτερο άνθρωπο και αθλητή…

Αν στις 25 Νοεμβρίου 2014, λίγο πριν το τέλος της ευρωπαϊκής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τη Ζιέλονα Γκόρα, δεν ήμουν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, μετά από επαναφορά, αν στην πορεία δεν έκανα τη διείσδυση που έκανα, δε θα συνέβαινε το κακό.

Εκείνη η φάση στην Πολωνία, όμως, έμελλε να είναι η τελευταία μου μάχιμη στο παρκέ. Ενάμισι χρόνο, από τον τραυματισμό μου στο γόνατο και έπειτα, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, με επεμβάσεις και θεραπείες, για να επανακάμψω υγιής στους αγωνιστικούς χώρους. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλω και απαιτείται για επαγγελματία καλαθοσφαιριστή.

Το κύκνειο άσμα στη διαδρομή μου ήθελα να το συνδυάσω με αγωνιστική δράση και ουσιαστική προσφορά στην ομάδα μου, όχι αποχωρώντας υποβασταζόμενος από το παρκέ. Αναγκάζομαι, όμως, να «κρεμάσω» τη φανέλα μου διαφορετικά, κρατώντας στη σκέψη μου μόνο τις όμορφες στιγμές της αθλητικής πορείας μου!

Τα λόγια δεν αρκούν για να εκφράσω τις από ψυχής ευχαριστίες μου σε συμπαίκτες, προπονητές, διοικούντες συλλόγων, με τους οποίους συνεργάστηκα, στην «οικογένεια» του ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα, που με «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή της δέσμευσής μου με την ομάδα και συνεχίζει να το κάνει, στην οικογένειά μου, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό μου!

Κλείνει, μεν, ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου, είναι βέβαιο, ωστόσο, πως θα ανοίξει ένα καινούργιο, με το μπάσκετ να έχει πάντα εξέχουσα θέση…

Κώστας Χαραλαμπίδης

paok charalabidis4

Η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με δική της ανακοίνωση ευχαρίστησε τον πολύπειρο αθλητή για την προσφορά του στο σύλλογο:

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να ευχαριστήσει τον Κώστα Χαραλαμπίδη για την γεμάτη ουσία παρουσία του στην ομάδα, σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και σήμερα. Αρχηγός με όλη την σημασία της λέξης, μέσα κι έξω από το παρκέ, ακόμη κι όταν λόγω τραυματισμού έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης, ο Κώστας Χαραλαμπίδης ήταν πηγή έμπνευσης για όλη την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ τον υποδέχθηκε το καλοκαίρι του 2012 με περισσή εμπιστοσύνη και μέσα από την άψογη συνεργασία του με τον προπονητή Σούλη Μαρκόπουλο, τους συνεργάτες του, τους συμπαίκτες του και όλα τα μέλη της ομάδας μπάσκετ, φτάσαμε δύο συνεχόμενες σεζόν στην κατάκτηση της 3ηςθέσης στο πρωτάθλημα. Η ομάδας μας στο διάστημα αυτό πραγματοποίησε αξιοσημείωτη πορεία στην Ευρώπη και από άτυχες στιγμές, που πάντα υπάρχουν στον αθλητισμό, δεν ήρθε κάτι ακόμη καλύτερο για όλους μας. Ο σοβαρός τραυματισμός του, το Νοέμβριο του 2014 στην Πολωνία, αποδείχθηκε εμπόδιο αξεπέραστο στην τιτάνια προσπάθεια που έκανε για να επανέλθει, έχοντας από την πρώτη στιγμή την αμέριστη συμπαράσταση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και όλων των μελών της ομάδας.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποχαιρετήσει την ενεργό δράση και όλοι μας οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε για όσα προσέφερε στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό μπάσκετ, με προσήλωση και αυταπάρνηση σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Η πόρτα του ΠΑΟΚ θα είναι πάντα ανοικτή για τον Κώστα Χαραλαμπίδη…

paok charalabidis5

Λίγα λόγια για τον Κώστα Χαραλαμπίδη

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στις 5 Απριλίου του 1976 στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, έχει αγωνιστεί δύο φορές στο Μακεδονικό (1997-2002 και 2004-06), στην Ολύμπια Λάρισας (2002-04), στο Μαρούσι (2006-09), στον Πανελλήνιο (2009-10) στον Άρη (2010-11) και στον ΚΑΟΔ (2011-12), ενώ μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με τον ΚΑΟΔ αγωνίστηκε και στην Ιταλική Enel Brindisi, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Α2 κατηγορία. Τον ίδιο ακριβώς τίτλο (πρωταθλητής Α2) έχει κατακτήσει δύο φορές και στην Ελλάδα με τον Μακεδονικό (2000 και 2002). Έχει αγωνιστεί επίσης στον τελικό του Uleb Cup το 2005 και στο Final Four του Eurocup το 2010.

Στις 23 Αυγούστου 2012, ο Κώστας Χαραλαμπίδης υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο έμελλε να ολοκληρώσει την καριέρα του κι αφού το καλοκαίρι του 2014, οι δύο πλευρές ανανέωσαν για δύο ακόμη χρόνια την συνεργασία τους. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης πραγματοποίησε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στις 18/9/2012 στον εκτός αγώνα Κυπέλλου με την Ελευσίνα και φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα με το δικέφαλο στις 24/11/2014 στην Πολωνία και στον μοιραίο αγώνα με τη Ζιέλονα Γκόρα, όπου και τραυματίστηκε. Ως παίκτης του ΠΑΟΚ ο Κώστας Χαραλαμπίδης φόρεσε σε 86 επίσημα παιχνίδια (65 στο πρωτάθλημα, 17 στο Eurocup και 4 στο Κύπελλο) την φανέλα της ομάδας και πέτυχε 1.015 πόντους (824 στο πρωτάθλημα, 160 στο Eurocup και 31 στο Κύπελλο).

Το ρεκόρ πόντων του με τον ΠΑΟΚ, είναι οι 31 που πέτυχε στην εντός έδρας με τον Άρη (84-72 στις 16/3/2013), παιχνίδι στο οποίο σημείωσε και επίδοση ρεκόρ με 6/6 τρίποντα. Αξιοσημείωτη είναι και η επίδοσή του στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2013-14, όταν στη νίκη με 84-82 επί του Πανιωνίου (με την οποία ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την 3ηθέση) πέτυχε 25 πόντους με 17/17 βολές!

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης «έγραψε» συνολικά 351 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, με 3.893 πόντους, 687 ριμπάουντ και 858 ασσίστ, ενώ πέτυχε 447 τρίποντα!

Έστω και προς το τέλος της καριέρας του, ο Κώστας Χαραλαμπίδης φόρεσε και την φανέλα με το εθνόσημο, αγωνιζόμενος σε τρία παιχνίδια προετοιμασίας με την Εθνική ομάδα των ανδρών.

Πηγή: paokbc.gr

charalabidis out

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.