Basket League ΟΠΑΠ: 4η αγωνιστική μέρος β

Written by  Νοε 03, 2013

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η δεύτερη ημέρα της τέταρτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ

 

Το πρώτο «πιάτο» της αγωνιστικής περιελάμβανε τρεις αναμετρήσεις, κάθε μία από τις οποίες είχε τη δική της ξεχωριστή έκβαση.

Στη Ν. Σμύρνη, ο Πανιώνιος έπαιξε εκπληκτική άμυνα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου το συνολικό σκορ ήταν 35-18 και διέσυρε την νεοφώτιστη ΑΕ Ν. Κηφισιάς με 64-39. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μισέλ, ωστόσο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπόρεσε να χαρεί τη νίκη της ομάδας του, αφού ο Γιάννης Αθανασούλας τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός μάχης για αρκετές μέρες.

Ο φόργουορντ του Πανιωνίου έπεσε άτσαλα στο παρκέ έπειτα από κάρφωμα, με αποτέλεσμα, έπειτα από αξονική τομογραφία, στην οποία υπεβλήθη, να έχει πάθει ελαφρά διάσειση. Ο Αθανασούλας θα μείνει εκτός για αρκετές ημέρες, ενώ δεν θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης με την Μπεσίκτας για το Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 29-21, 54-32, 64-39

Στο ντέρμπι των ουραγών, ο Ηλυσιακός πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή περίοδο με 69-59 απέναντι στα Τρίκαλα που ακόμα δεν έχουν γευθεί τη χαρά της επιτυχίας, σε ένα παιχνίδι που πήρε από το δεύτερο δεκάλεπτο τα ηνία και δεν καρδιοχτύπησε ούτε όταν η ομάδα των φιλοξενουμένων πλησίασε στο τελευταίο λεπτό.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Στέφενς με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ για τους ηττημένους που πλέον μπαίνουν σε σοβαρές περιπέτειες Γιούινγκ και Μουτακαμπίρ προσπάθησαν αρκετά.

Πριν από την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε ο πρώην προπονητής του Ηλυσιακού και νυν των Τρικάλων Κώστας Φλεβαράκης για την προσφορά του στον σύλλογο των Ιλισίων.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 40-28, 47-41, 69-59

Στη Χαλκίδα ο Ίκαρος δεν κατάφερε να ικανοποιήσει το κοινό της απέναντι στον Πανελευσινιακό που πήρε φόρα από την νίκη επί του Ηλυσιακού την περασμένη εβδομάδα και πέρασε χωρίς να ιδρώσει αρκετά με 74-84.

Για την ομάδα του Γιάννη Σκαραφίγκα ο Λάρι Τέρνερ ήταν και πάλι απολαυστικός με 17 πόντους και άψογη στατιστική, ενώ από την πλευρά της ομάδας του Γιώργου Καλαφατάκη, Μπεκ με 15 και Γκόβενς με 13 πόντους προσπάθησαν να κρατήσουν το ροζ φύλλο στην Χαλκίδα.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 31-44, 50-65, 74-84

 

Η τέταρτη αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα με τρεις αναμετρήσεις. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείς τον Απόλλωνα Πάτρας και το Ρέθυμνο υποδέχεται τον Άρη. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Τρίτη με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΚΑΟΔ.

 Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα και οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής:

 Κυριακή 3/11

16:00 Κολοσσός ΒΑΠ-Ολυμπιακός: Αφεντουλίδης, Μαγκλογιάννης, Θεωνάς.
16:00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Πάτρας: Γκόντας, Κορομηλάς, Τσώνος Β.
16:00 Ρέθυμνο Aegean-Άρης: Αναστόπουλος, Τανατζής, Ταβουλαρέας.

Τρίτη 5/11

16:00 Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ: Μπήτης, Παφίλης, Ντάβαρης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.