Διαμαντίδης-Σπανούλης: Οι τελευταίες κοινές παραστάσεις (pics)

Written by  Ιουν 01, 2016

Μια φάση, ένα σουτ, ένα πρωτάθλημα. Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε τη σφραγίδα του σε έναν ακόμα τελικό χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του μέσα στο ΟΑΚΑ χαλώντας μάλιστα τη γιορτή που είχε στηθεί από 18.000 κόσμου για το "αντίο" του Δημήτρη Διαμαντίδη.



Όπως είπαν όλοι μετά το τελευταίο άκουσμα της κόρνας έτσι είναι ο αθλητισμός. Άλλοτε χάνεις και άλλοτε κερδίζεις και ο Δημήτρης Διαμαντίδης μπορεί να έχασε στο τελευταίο του παιχνίδι χάνοντας ταυτόχρονα και έναν τίτλο αλλά σταμάτησε χαρούμενος. Υγιής, ευτυχισμένος και γεμάτος από στιγμές που θα έχει πάντοτε μέσα του όπως είπε και ο ίδιος στην τελευταία συνέντευξη τύπου της καριέρας του. Στην τελευταία και πιο ομιλητική συνέντευξη τύπου απόλυτα συνειδητοποιημένος για την απόφαση του, χαρούμενος που σταματάει υγιής στο υψηλότερο επίπεδο θέλοντας πλέον να απολαύσει τα παιδιά του και να βλέπει μαζί τους Lion King!

Το μεγαλείο αυτού του παίκτη απόλυτα παραδεκτό από όλους. Οι Αγγελόπουλοι του ζήτησαν να μην σταματήσει και οι παίκτες του Ολυμπιακού με πρώτο και καλύτερο το Βασίλη Σπανούλη (μαζί με τον προπονητή του Γιάννη Σφαιρόπουλο) πήγαν στα αποδυτήρια για να τον συγχαρούν μετά την τελευταία του παράσταση.

Ο κόσμος στεναχωρήθηκε για την απώλεια του τίτλου αλλά δεν αποχώρησε από το γήπεδο αμέσως. Φώναζε διαρκώς Δημήτρη Διαμαντίδη θέλοντας να κρατήσει για πάντα τις στιγμές μπασκετικής μαγείας που του χάρισε απλόχερα τόσα χρόνια. Και όταν ο αρχηγός μπήκε στα αποδυτήρια πήγαν και στάθηκαν έξω από αυτά περιμένοντας υπομονετικά ώρες ολόκληρες για ένα ακόμα χειροκρότημα, μια ακόμα απόδειξη της αγάπης και της εκτίμησης τους προς τον παίκτη αλλά κυρίως ανθρώπου Διαμαντίδη.

Δεν το χάνεις ρε Βασίλη να παίξουμε άλλο ένα; ήταν η σκέψη του στο τελευταίο σουτ του Σπανούλη. Το καλάθι όμως μπήκε και όλα τελείωσαν στις 30 Μαΐου. Ξέραμε όλοι ότι οι "παραστάσεις" Διαμαντίδη-Σπανούλη, Σπανούλη-Διαμαντίδη που ξεκίνησαν στις 19 Μαΐου θα ήταν οι τελευταίες μονομαχίες δυο πολύ μεγάλων αθλητών του Ελληνικού μπάσκετ. Κανείς δεν ήθελε να τελειώσουν και σίγουρα κανείς δεν περίμενε να τελειώσουν με αυτό τον ανεπανάληπτο τρόπο. Μακράν ο κορυφαίος αγώνας!

Εμείς στο agapotobasket.gr είπαμε να ξεχωρίσουμε μερικές εικόνες των δυο τους από τους αγώνες αυτής της σειράς των τελικών και σας τις παρουσιάζουμε.

 DSC2834

 DSC3868

 DSC4533

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.