«Πάγωσε» στη Ρωσία ο ΠΑΟΚ

Written by  Νοε 13, 2013

Τη δεύτερη ήττα του στην φάση των ομίλων του Eurocup υπέστη ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση απέναντι στη ρωσική Νιζνί, με αποτέλεσμα το τελικό 87-53 να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ήττα του στην ιστορία του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

 

Οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά εμφανίστηκαν μάλλον «παγωμένοι» στο γήπεδο και παραδόθηκαν από πολύ νωρίς στις ορέξεις των γηπεδούχων που με τη νίκη αυτή έφτασαν στο 4-1 και παρέμειναν στην κορυφή του ομίλου.

Το βράδυ φάνηκε ότι θα είναι εφιαλτικό από το ξεκίνημα, καθώς ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς πόντο για πέντε λεπτά, με τον Χαραλαμπίδη με βολές να μειώνει σε 10-2 στο 5’ και τη ρωσική ομάδα να έχει πάρει τα ηνία από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε στο 19-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ωστόσο, η εικόνα που παρουσίαζε ήταν αποκαρδιωτική.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ έμεινε για 6’ λεπτά άποντος, επιτρέποντας στη Νιζνί να χτίζει μια διαφορά, η οποία διαρκώς ανέβαινε. Στο 16’ το σκορ ήταν 26-13 για τους γηπεδούχους, ενώ με προσπάθεια του Τσαϊρέλη, που μέχρι εκείνη τη στιγμή με 9 πόντους ήταν ο μόνος που προσπαθούσε στην επίθεση, το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες στο 37-30.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ και το τρίτο δεκάλεπτο, καθώς αυτή τη φορά έμεινε άποντος μέχρι το 24’, όταν και ο Κούπερ μείωσε σε 43-32. Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο σκορ ήταν στο 26’ όταν με καλάθι του Κασελάκη μείωσε σε 43-37 και έδωσε ελπίδες στον Δικέφαλο για την ανατροπή. Μάταια όμως, αφού οι Ρώσοι βρήκαν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την αδυναμία του ΠΑΟΚ να κάνει οργανωμένες επιθέσεις και γρήγορα ανέβασαν τη διαφορά και πάλι σε διψήφια νούμερα, για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 55-40.

Η τελευταία περίοδος ήταν εφιαλτική για τον ΠΑΟΚ, καθώς οι παίκτες του έμειναν από δυνάμεις και παραδόθηκαν στις ορέξεις της Νιζνί. Η διαφορά στο 33’ έφτασε το +20 (64-44) και στο 36’ έφτασε το +30 (78-48). Οι παίκτες του ΠΑΟΚ το μόνο που εκλιπαρούσαν με την παρουσία τους στο γήπεδο ήταν να τελειώσει το μαρτύριό τους και αυτό συνέβη τελικά, με το ταμπλό να γράφει 87-53.

Αν αναζητήσει κανείς διακριθέντες σε μια τέτοια τραγική βραδιά για τον Δικέφαλο, δεν πρόκειται να βρει κανέναν. Οι 13 πόντοι του Τσαϊρέλη ήταν σταγόνα στον ωκεανό για έναν ΠΑΟΚ που δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που όλοι θαύμασαν τη Δευτέρα στο ΣΕΦ απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει πολλή δουλειά στον ψυχολογικό τομέα, καθώς μια ήττα μπορεί να χωνευτεί εύκολα, μια εμφάνιση σαν την αποψινή, ωστόσο, μόνο ανοικτές πληγές μπορεί να αφήσει, σε μια ομάδα που προσπαθεί βήμα βήμα να χτίσει το χαρακτήρα της.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 37-30, 55-40, 87-53

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.