Παναθηναϊκός υπό κρίση

Written by  Νοε 15, 2013

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού, έπειτα από τη νέα ήττα και, κυρίως, την κακή εμφάνιση απέναντι στη Μακάμπι που φέρνει το «τριφύλλι» σε δεινή θέση στον όμιλό του και αρκετά μακριά από τον στόχο της πρώτης θέσης.

 

Σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, δημοσιεύματα, κυρίως από το Ισραήλ, ήθελαν τον Αργύρη Πεδουλάκη να βρίσκεται υπό κρίση και πως το παιχνίδι με τη Μακάμπι θα ήταν κομβικής σημασίας για το μέλλον του στην ομάδα. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν δείχνει να παρασύρεται από τα όσα ακούγονται και δείχνει συνειδητοποιημένος πως η αμφισβήτηση είναι συνυφασμένη με την θέση του προπονητή σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Παρ’ όλα αυτά, ο προβληματισμός δεν μπορεί να κρυφτεί, καθώς, αν η ομάδα δεν βελτιωθεί αισθητά, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο.

Η απογοήτευση δεν κρύφτηκε και κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα.  «Η Μακάμπι ήταν καλύτερη. Είχε τον έλεγχο του αγώνα. Εμείς είχαμε αγωνιστικότητα αλλά δεν παρουσιάσαμε την απαραίτητη υπομονή στην επίθεση, χάνοντας πολλά λέι απ. Προσπαθήσαμε και στον τομέα των ριμπάουντ, αλλά τα λάθη που κάναμε στις κρίσιμες στιγμές επέτρεψαν στη Μακάμπι να πάρει τη νίκη. Ήμασταν νευρικοί και το πληρώσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και τα πολλά άστοχα σουτ που είχε η ομάδα του. «Για να έχεις πολλά επιθετικά ριμπάουντ πρέπει να είσαι άστοχος. Είναι προαπαιτούμενο. Χάσαμε πολλά λέι απ και αυτό ήταν πολύ σημαντικό στην έκβαση του αγώνα», εξήγησε.

Ερωτηθείς, τέλος, για την αμφισβήτηση που έχει ριζώσει πια στις τάξεις του «τριφυλλιού» και που τις περισσότερες φορές αγγίζει το πρόσωπό του, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Εμείς κρινόμαστε ως ομάδα και όχι ως μονάδες. Τα πάντα είναι ομαδική προσπάθεια. Είχαμε κάποια συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά επιμένουμε στο να κρινόμαστε σαν ομάδα».

Από μέρους των παικτών, ο πολύπειρος και μπαρουτοκαπνισμένος Αντώνης Φώτσης δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες για την κακή εμφάνιση της ομάδας. «Παίζαμε σε μια πολύ σκληρή έδρα. Μπήκαμε λίγο χαλαρά και το πληρώσαμε. Όταν αφήνεις χώρο στη Μακάμπι και της επιτρέπεις να βρει ρυθμό είναι δύσκολο μετά να ανατρέψεις την κατάσταση. Προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε, καταφέραμε αρκετές φορές να πλησιάσουμε κοντά στο σκορ, αλλά η Μακάμπι ήταν συγκεντρωμένη και κατάφερε να πάρει τη νίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά δε για το μέλλον της ομάδας και τοτι πρέπει να πράξει για να βελτιώσει την εικόνα της, ο πάουερ φόργουορντ των νταμπλούχων Ελλάδας ήταν ξεκάθαρος. «Κάθε μέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε. Όλοι ξέρουμε πως δεν παίζουμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Μόνο με σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε όλοι μαζί να πάμε την ομάδα προς τα πάνω. Σίγουρα, δεν υπάρχει ένα κουμπί που το πατάς και όλα αλλάζουν. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο», τόνισε.

Το βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι η κατάσταση στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού είναι υπό το καθεστώς του προβληματισμού και πρέπει άμεσα να αναζητηθεί η φόρμουλα για να αλλάξουν άμεσα τα πράγματα.

Η ομάδα έχει εμπειρία και ιστορία να ανταπεξέλθει στα δύσκολα. Το επόμενο διάστημα είναι βέβαιο πως θα δείξει αν το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού θα αποτελέσει μόνο μία παρένθεση ή τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα από όσο φαίνονται.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.