«Επαγγελματίας» ο Ολυμπιακός στην Αμαλιάδα, Ιστορία γράφτηκε στη Λευκάδα, σοκ στον Άρη με Σανικίτζε

Written by  Οκτ 09, 2016

Εύκολο και ξεκούραστο απόγευμα πέρασε ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του στο Πρωτάθλημα Basket League 2016-17 με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα και ξεκίνησε με τι δεξί την προσπάθεια για το three peat. Ιστορία έγραψε η Δόξα Λευκάδας με την παρθενική νίκη της επί του ΠΑΟΚ. «Πύρρειος» νίκη για τον Άρη  που έχασε τον Σανικίτζε. Μεγάλες νίκες για Ρέθυμνο και Λαύριο.

Ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός δεν θέλησε να μπει σε περιπέτειες και έτσι μπήκε πολύ σοβαρός στην αναμέτρηση με τον Κόροιβο Αμαλιάδας του οποίου επικράτησε εύκολα με 66-88 στην πρεμιέρα του νέου Πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρκετά εύστοχοι στην περιφέρεια (12/34 τρίποντα), έλεγξαν τον ρυθμό, μοιράζοντας συνολικά 22 τελικές πάσες, ενώ δεν κινδύνευσαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε του παίκτες του σε υψηλή ετοιμότητα ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ωστόσο, δεν θα πρέπει να είναι καθόλου ευχαριστημένος από την χαλάρωση της τελευταίας περιόδου, όπου σημειώθηκε επιμέρους σκορ 27-27.

Από την πλευρά του, ο Ντίνος Καλαμπάκος, στην παρθενική του παρουσία στην μεγάλη κατηγορία είδε την ομάδα του να είναι ανταγωνιστική μέχρι τα μισά περίπου της δεύτερης περιόδου όταν ήταν η τελευταία φορά που διατήρησε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, ωστόσο, ήταν μια πολύ δυνατή προπόνηση ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας και της προσπάθειας για παραμονή στην κατηγορία.

Ο Ματ Λοτζέσκι με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, με τον Έρικ Γκριν να έχει 16 πόντους και τον Γιώργο Πρίντεζη να προσθέτει 10 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Για τον Κόροιβο, ο Κεν Μπράουν είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ο Κένι Χολ είχε 14 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Αντρέγια Μιλουτίνοβιτς είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Τόντρικ Γκότσερ 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 27-45, 39-61, 66-88

Μεγάλη μέρα για το νησί της Λευκάδας, καθώς η γηπεδούχος Δόξα στην πρώτη εμφάνισή της στην Ιστορία της στην μεγάλη κατηγορία έκανε τη μεγάλη έκπληξη, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 84-78, με τον υιό Χάρη Μαρκόπουλο, να κερδίζει τον πατέρα, Σούλη.

Οι γηπεδούχο με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να κάνουν το καλύτερο δυνατό, πήραν από την αρχή μέχρι το τέλος το προβάδισμα, προηγήθηκαν ακόμα και με 13 πόντους διαφορά και στο τέλος πανηγύρισαν μια πολύ μεγάλη νίκη, την πρώτη στην Ιστορία τους.

Σπουδαίο ντεμπούτο για τους ξένους της ομάδας, με τον Ντέζμιν Γουέλς να κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα με 25 πόντους και 7 ριμπάουντ, τον Σάνον Σκοτ να ακολουθεί με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ και τον Τζάστιν Ρόμπινσον να προσθέτει ακόμα 11 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Από τον ΠΑΟΚ που ξεκινά και τη φετινή χρονιά με ήττα, ο Απόλλων Τσόχλας είχε 19 πόντους, και οι Λίνος Χρυσικόπουλος και Ανδρέας Γλυνιαδάκης από 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 30-21, 45-38, 62-56, 84-78

Μπορεί η αναμέτρηση του Άρη με τα Τρίκαλα BC Aries να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, ωστόσο, ουδείς στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο μπορεί να ευχαριστηθεί τη νίκη, αφού είδαν τον Βίκτορ Σανικίτζε να αποχωρεί στο 38’ με φορείο και η διάγνωση να δείχνει ότι υπέστη ρήξη επιγονατίδας, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι μήνες.

Ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με +25 (65-40 στο 29’), όμως, στη συνέχεια οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη χαλάρωσαν και το τελικό 75-65, σε συνδυασμό με τον σοβαρό τραυματισμό του Γεωργιανού αφήνει μια περίεργη γεύση στο τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ντέβιν Μαρμπλ με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με τον Γουίλ Κάμμινγκς να προσθέτει 15 πόντους με 5 ασίστ και τον Βασίλη Καββαδά άλλους 11.

Τα Τρίκαλα περιορίστηκαν σε δεύτερο ρόλο στην αναμέτρηση με το Κέλσι Μπάρλοου με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ και Ντέιβιντ Χότον με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ να είναι οι μόνοι που διασώθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 45-29, 65-42, 75-65

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε το Ρέθυμνο Cretan Kings επί του Κολοσσού H Hotels με 66-74 μετά από πολύ μεγάλη εμφάνιση κυρίως του Χάρη Γιαννόπουλου.

Ο Έλληνας φόργουορντ έκανε εκπληκτική εμφάνιση σημειώνοντας το πρώτο double-double του φετινού Πρωταθλήματος με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη, μαζί με τους Ρόμπερτ Άρντολντ που είχε 16 πόντους και Γκάρι Τάλτον που ακολούθησε με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από τους γηπεδούχους που δεν κατάφεραν να μπουν με το «δεξί» στο νέο πρωτάθλημα, ο Γιοβόντε Ρέντικ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 14 πόντους, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είχε 10 πόντους και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 14-24, 34-42, 48-64, 66-74

Η Κύμη Seajets προσπάθησε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή από το -18 στην πρεμιέρα της στη μεγάλη κατηγορία, αλλά οι γηπεδούχοι του Λαυρίου DHI είχαν την εμπειρία και τις λύσεις, ώστε στο τέλος να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με 75-69.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντεμάριους Μπολντς με 21 πόντους και ο Μπράντον Γιανγκ είχε 16 πόντους, 2 ριμπάουντ και 7 ασίστ για τους νικητές, ενώ για τους νεοφώτιστους της Κύμης, ο Αλέξανδρος Σιγκούνας είχε 18 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Μοχάμεντ Ελ-Αμίν είχε 13 πόντους.

 

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 42-35, 64-53, 75-69

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.