«Ερυθρόλευκος» οδοστρωτήρας κυριάρχησε στο ΣΕΦ

Written by  Οκτ 17, 2016

Ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του σε ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλό του Παναθηναϊκό και με την εμφατική του νίκη με 88-63 πήρε ένα τεράστιο ψυχολογικό προβάδισμα και έθεσε γερά θεμέλια από την 2η κιόλας αγωνιστική για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην αφετηρία της προσπάθειας για την υπεράσπιση του τίτλου του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπιασαν από το «λαιμό» τον Παναθηναϊκό από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και δεν κινδύνευσαν στο ελάχιστο, αποδίδοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό μπάσκετ ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στο +28 περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκαν στο παρκέ και κυριάρχησαν και στις δυο μεριές κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ με 20 επιθετικά και συνολικά 48 έναντι μόλις 27 (7 επιθετικά) του αντιπάλου τους.

Οι Πειριαώτες σούταραν με καλά ποσοστά από τη γραμμή των 6,75 μ. (8/20), έτρεξαν στο γήπεδο και πίεσαν σε κάθε του γωνιά, ενώ είχαν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας μοιράζοντας συνολικά 19 ασίστ.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε εμφανώς ανέτοιμος για ένα τέτοιο παιχνίδι, είχε σε κακή μέρα τον Νικ Καλάθη και έδειξε ότι θα χρειαστεί άμεσα ενίσχυση στην περιφέρεια, καθώς μόνος του ο Ελληνοαμερικανός γκαντ δε μπορεί να σηκώσει το βάρος της οργάνωσης.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με σαφείς εντολές από τους προπονητές τους να τρέξουν και να χτυπήσουν στις αδυναμίες των αντιπάλων τους. Ο Παναθηναϊκός περνούσε τη μπάλα μέσα στο καλάθι και ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ τον Νικ Καλάθη, τον μοναδικό καθαρόαιμο οργανωτή των «πρασίνων».

Τα δυο γρήγορα φάουλ του διεθνή γκαρντ έφεραν στο παρκέ πολύ νωρίς το Νικο Παππά σε ρόλο οργανωτή, με τους φιλοξενούμενους να έχουν βρει τελικά σκορ από την περιφέρεια, ενώ ο Ολυμπιακός με τις μαγικές πάσες του Βασίλη Σπανούλη διατηρούσε το προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν σε διψήφια διαφορά στο 13’ (32-22) και έφτασε στο +18 του ημιχρόνου (50-32), έχοντας, ωστόσο, πολύ σοβαρό πρόβλημα στα φάουλ, καθώς ο Γιάννης Μπουρούσης είχε φροντίσει να φθείρει όλους τους ψηλούς των «ερυθρολεύκων».

Η διαφορά έφτασε το +22 στο 24’ (60-38) με τον Γιώργο Πρίντεζη να το παίρνει… προσωπικά πετυχαίνοντας συνολικά 10 πόντους στο δεκάλεπτο που βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται εύκολα με 68-49.

Η τελευταία περίοδος ήταν απλώς η ολοκλήρωση μιας θριαμβευτικής εμφάνισης για τον Ολυμπιακό, που ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στο +28 (88-60) για να φτάσει στο εμφατικό 88-63 που του δίνει ένα σαφές προβάδισμα για την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας, αλλά και μια μεγάλη ψυχολογική τόνωση ενόψει της δύσκολης συνέχειας αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές την Πέμπτη για την Ευρωλίγκα.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Ματ Λοτζέσκι κινήθηκε στα γνωστά του στάνταρ με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ στην πρώτη τους εμφάνιση σε ντέρμπι «αιωνίων», ο Έρικ Γκριν με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Κεμ Μπιρτς με 9 πόντους και 6 ριμπάουντ έδειξαν ότι μπορούν να ενσωματωθούν και να βοηθήσουν σημαντικά του Πρωταθλητές Ελλάδας.

Από το ναυάγιο του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο μόνος που προσπάθησε στο πρώτο μέρος σημειώνοντας 12 πόντους και προκαλώντας σημαντική φθορά στους ψηλούς του Ολυμπιακού, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

Ο Κρις Σίνγκλετον με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Τζέημς Γκιστ επίσης με 10 πόντους προσπάθησαν να κρατούν τη διαφορά σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι για την ομάδα του «τριφυλλιού».

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 50-32, 68-49, 88-63

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14, Μπιρτς 9, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 2, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3, Χάκετ 8, Λοτζέσκι 15

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 10, Ρίβερς 3, Μποχωρίδης, Καλάθης Π., Φώτσης 3, Παππάς 9, Φελντέιν 9, Γκιστ 10, Χαραλαμπόπουλος 2, Λούντζης, Μπουρούσης 12, Καλάθης Ν. 5

 

 

Στην αναμέτρηση που προηγήθηκε, η Κύμη πέτυχε εντυπωσιακή νίκη επί του Κόροιβου Αμαλιάδας με 93-70 και έδειξε αποφασισμένη στην παρθενική της εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία να παραμείνει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Οι γηπεδούχοι έκαναν μια εκπληκτική εκκίνηση στο παιχνίδι, σημειώνοντας 31 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου πήραν προβάδισμα στο σκορ, επίδοση που είχαν και στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε μια ευρεία νίκη.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν μια ακόμα βαριά ήττα και δείχνουν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος πως θα είναι από τις ομάδες που θα πρέπει να παλέψουν πολύ για να κερδίσουν τη σωτηρία.

Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κύμης με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ο Μουχάμεντ Ελ-Αμίν πρόσθεσε άλλους 16 πόντους με 6 ασίστ και ο Τζόρνταν Μόργκαν είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από τον Κόροιβο, ο Κεν Μπράουν ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, 6 ασίστ, αλλά και 6 λάθη, με τον Κένι Χολ να έχει 16 πόντους με 6 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 31-18, 45-35, 76-49, 93-70

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.