Κομβικό το παιχνίδι με τον Πανιώνιο

Written by  Νοε 16, 2013

Μία καινούρια αρχή και μια καλή εμφάνιση που θα αλλάξει κάπως το κλίμα αναζητά ο Παναθηναϊκός έπειτα από τη νέα ήττα, αυτή τη φορά από τη Μακάμπι, που έφερε αναταράξεις και έντονο προβληματισμό στο «πράσινο» στρατόπεδο.

 

Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος μπορεί να είναι μία καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στις νίκες και να διασκεδάσει για λίγο τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Μπορεί, ωστόσο, να εξελιχθεί και σε έναν ακόμα δείκτη της κακής εικόνας της ομάδας, καθώς ο Πανιώνιος είναι επικίνδυνη ομάδα, ικανή για πολλά, προέρχεται από νίκη στο Eurocupκαι έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Επιπλέον, το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός πήρε από την ομάδα της Ν. Σμύρνης δύο από τους στυλοβάτες της (Παππά, Γιάνκοβιτς) και οι εναπομείναντες παίκτες των φιλοξενούμενων έχουν μεγαλύτερο κίνητρο να δείξουν ότι η ανοδική τους πορεία τα τελευταία χρόνια, μπορεί να έχει και συνέχεια.

Ενδεχόμενη ήττα από τον Πανιώνιο θα βυθίσει ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό σε εσωστρέφεια και προβληματισμό, ενώ την ίδια ώρα, ο Αργύρης Πεδουλάκης θα βρεθεί υπό έντονη αμφισβήτηση, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται. Η διοίκηση της ομάδας στηρίζει τον προπονητή, με τον οποίο δημοσιεύματα αναφέρουν πως είχε και συνάντηση μετά την επιστροφή της ομάδας με τη Μακάμπι, ωστόσο, δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά της για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα θέλουν την διοίκηση να αναζητά ήδη τον αντικαταστάτη του, ο οποίος θα καραδοκεί για την επόμενη αποτυχία της ομάδας, με τα πρώτα ονόματα να ακούγονται ήδη (Γκέρσον, Κατσικάρης), κατάσταση, η οποία δεν δημιουργεί το καλύτερο δυνατό κλίμα για να δουλέψει ένας προπονητής που η ομάδα περνά μια δύσκολη περίοδο.

Ο ίδιος ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει ότι βρίσκεται υπό κρίση και πως κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής θα είναι δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά, δεν δείχνει να πτοείται, παραμένει προσηλωμένος στο πλάνο του, περιμένει την ομάδα να ανέβει στη συνέχεια και δηλώνει αισιόδοξος ότι όταν έρθει η ώρα που κρίνονται οι τίτλοι, ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος.

Το έργο του δεν είναι εύκολο και δυσκολεύει περισσότερο όταν δεν καταφέρνει να έχει ακόμα σχεδόν ποτέ όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος δεν έχει ακόμα απαλλαγεί από τον τραυματισμό του στους αχίλλειους και στην τελευταία προπόνηση πριν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην χρησιμοποιηθεί προκειμένου να μην επιβαρύνει περισσότερο τον ήδη ταλαιπωρημένο οργανισμό του.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.