Απόδραση από το «Nick Gallis Hall» με σούπερ Μπιρτς

Written by  Νοε 07, 2016

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Κεμ Μπιρτς και τον Βασίλη Σπανούλη, επικράτησε δύσκολα του ελλιπούς Άρη με 63-70 και παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα μετά και την 5η αγωνιστική.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγωνίστηκε με τις απουσίες του Καββαδά που δεν αγωνίστηκε καθόλου και του Τσαϊρέλη, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε μόνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ωστόσο, στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης βρήκαν λύσεις καθοδηγούμενοι από έναν εξαιρετικό Βασίλη Σπανούλη, καθώς και από τον απόλυτα προσαρμοσμένο στο ρόλο του Κεμ Μπιρτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν ακόμα και με 16 πόντους (36-52), αλλά η χαλάρωση του τρίτου δεκαλέπτου τους έβαλε σε περιπέτειες και χρειάστηκαν οι πρωτοβουλίες του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και ορισμένα μεγάλα κοψίματα από τον Κεμ Μπιρτς για να φτάσουν στην σημαντική νίκη σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του Πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού περνάει δεύτερη νιότη και σε κάθε παιχνίδι είναι καλύτερος, βελτιώνοντας παράλληλα τους συμπαίκτες του, κάτι που φαίνεται και στο πρόσωπο του Αμερικανού που ήρθε ως δεύτερος, αλλά κερδίζει μέρα με τη μέρα σε εκτίμηση τόσο από τους φιλάθλους, όσο κυρίως από τον προπονητή του.

Ο Άρης ξεκίνησε με περισσότερο ενθουσιασμό και με τους φιλάθλους του να δίνουν το ρυθμό εκμεταλλεύτηκε τα απανωτά λάθη που έκαναν οι παίκτες των Πρωταθλητών Ελλάδας για να προηγηθεί μόλις στο 4’ με 8-1.

Οι φωνές του Γιάννη Σφαιροπουλου και η είσοδος του Ματ Λοτζέσκι που έδωσε επιθετική πνοή στους «ερυθρόλευκους» ανέτρεψε την κατάσταση με τον Ολυμπιακό να μπαίνει μπροστά στο τέλος του δεκαλέπτου (20-21).

Με ξέσπασμα του Σπανούλη στο τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (34-44) εκμεταλλευόμενος την ξαφνική έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης των παικτών του Άρη που οδήγησαν σε εύκολα λάθη.

Ο Ολυμπιακός έφτασε ακόμα και στο +16 (36-52 στο 23’), όμως, έδειξε να επαναπαύεται και για ένα ακόμα παιχνίδι δεν κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά με αντεπίθεση διαρκείας, ο Άρης μείωσε στο καλάθι (56-58 στο 32’), όμως, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με σερί 0-8 μέσα σε ένα δίλεπτο και επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (56-66 στο 34’).

Παρά την απέλπιδα προσπάθεια του Άρη να μειώσει, ο Ολυμπιακός παρέμεινε οδηγός του παιχνιδιού και τελικά πήρε τη νίκη με 63-70 επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ήττα του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν αναμφισβήτητα ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με ένα ακόμα σπουδαίο double-double με 13 πόντους και 11 ασίστ, ενώ ο Κεμ Μπιρτς έκανε επίσης double-double με 10 πόντους, 12 ριμπάουντ (5 επιθετικά) και 4 εντυπωσιακά κοψίματα.

Ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις με 12 πόντους και 6 ασίστ, συμβάλλοντας στο να διαμορφωθεί η διαφορά του πρώτου ημιχρόνου, ο Κώστας Παπανικολάου είχε 9 πόντους με 3/4 τρίποντα και δείχνει να ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό, ενώ αξίζει να γίνει αναφορά στην παρουσία του Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος αγωνίστηκε μεν λίγο (10:27), αλλά στο διάστημα αυτό ήταν αλάνθαστος με 8 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Από τον Άρη, ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός και με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ συνέβαλε στο να επιστρέψουν οι «κιτρινόμαυροι» από το -16, ενώ Γουίλ Κάμμινγκς είχε 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 34-44, 51-58, 63-70

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.