Πέρασε ξεκούραστα από το Λαύριο ο Ολυμπιακός

Written by  Νοε 21, 2016

Με… φόρα από την μεγάλη του νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την έδρα του Λαυρίου DHI με   και συνέχισε αήττητος στο πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας χωρίς απώλειες μια πολύ δύσκολη εβδομάδα αγώνων.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί από το πρώτο δευτερόλεπτο και, χωρίς να πατήσουν ιδιαίτερα το «γκάζι» πήραν από νωρίς διαφορά ασφαλείας, κάτι που βοήθησε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μοιράσει το χρόνο, ώστε να μην κουράσει ακόμα περισσότερο τους παίκτες του.

Η αδράνεια του τελευταίου δεκαλέπτου, ωστόσο, απέδειξε πως κανένα παιχνίδι στη φετινή σεζόν δεν είναι εύκολο και πως όποιος υποτιμήσει αντίπαλο, θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 10-19 στο δεκάλεπτο και, στη συνέχεια, άφησε την αναμέτρηση να κυλήσει ακριβώς στα μέτρα του, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δυο αντιπάλων ήταν πολύ μεγάλη. Παρ’ όλα αυτά, οι Πρωταθλητές Ελλάδας έπαιξαν συγκεντρωμένα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, γεγονός που σίγουρα θα ικανοποίησε τον προπονητή τους.

Η αντίδραση των γηπεδούχων στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου και το 14-1 με το οποίο ξεκίνησαν, μειώνοντας τη διαφορά σε 60-67 έφερε αναστάτωση στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, η εμπειρία και η επιστροφή στη συγκέντρωση δεν έφεραν επιπλέον πονοκεφάλους με το τελικό 64-80 να έρχεται σχεδόν φυσιολογικά.

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ο παίκτης που αγωνίστηκε περισσότερο για τον Ολυμπιακό με 24:51 στο παρκέ και συνολικά 11 πόντους με 5 ριμπάουντ, με τον Γιώργο Πρίντεζη να σημειώνει επίσης 11 πόντους με 5 ριμπάουντ σε μόλις 14:49 συμμετοχής.

Από το αξιόμαχο Λαύριο που σίγουρα κέρδισε πολλά από την αναμέτρηση, ο Κέβιν Πάντερ ξεχώρισε με 18 πόντους.

 

Τα δεκάλεπτα: 10-19, 29-43, 46-66, 64-80

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.