Νίκη με καλή εμφάνιση για Παναθηναϊκό

Written by  Νοε 18, 2013

Σημάδια ανάκαμψης έδειξε ο Παναθηναϊκός ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανιώνιο για την έκτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος όπου παίζοντας γρήγορο και ουσιαστικό μπάσκετ, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 90-65 και να βρεθεί στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος μόνος μαζί με τον ΠΑΟΚ.

 

Οι «πράσινοι» που είχαν το βάρος της ανάγκης για μία πειστική εμφάνιση, ώστε να διασκεδάσουν τις μέχρι τώρα κακές εντυπώσεις από τις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα και το πέτυχαν, αφού, ωστόσο, στο πρώτο μέρος δεν ήταν όσο καλοί θα ήθελαν οι φίλαθλοί τους.

Στην αρχή ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος και νευρικός, σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που με αρκετά καλά ποσοστά στα τρίποντα, μπορούσε να διατηρείται κοντά στο σκορ.

Με τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος σταμάτησε στους 17 πόντους, αλλά κυρίωσε με την άνοδο του Δημήτρη Διαμαντίδη στο δεύτερο ημίχρονο, ο οποίος μοίρασε 9 ασίστ, βοηθώντας τους συμπαίκτες του να φτάνουν εύκολα στο καλάθι, το 40-36 του ημιχρόνου έγινε 64-46 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και εκεί όλα είχαν κριθεί. Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να παίξει πιο χαλαρά, να μοιράσει χρόνο και θέαμα και να φτάσει σε μια άνετη νίκη απέναντι σε έναν μαχητικό Πανιώνιο που λύγισε υπό το βάρος της βαριάς φανέλας των γηπεδούχων.

Πολύ καλή εμφάνιση είχαν επίσης ο Γιόνας Ματσιούλις, με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Στεφάν Λάσμε με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού του και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ. Από τον Πανιώνιο, ΜακΚόλουμ με 16 πόντους και Κάρτερ με 12 προσπάθησαν, αλλά δεν είχαν συμπαράσταση από τους συμπαίκτες τους για να μπορέσουν να κάνουν κάτι καλύτερο από μία αξιοπρεπή ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 40-36, 64-46, 90-65

Χαρούμενος για τη νίκη, αλλά προβληματισμένος από τον τραυματισμό του Λάσμε ήταν κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Αργύρης Πεδουλάκης. «Στόχος μας ήταν πρωτίστως να πάρουμε τη νίκη αλλά και να βρούμε ρυθμό. Θέλαμε να μοιράσουμε το χρόνο από τα συνεχόμενα ματς και να βοηθήσουμε κάποια παιδιά να μπουν περισσότερο στην ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος μας άφησε ελεύθερα μακρινά σουτ, ωστόσο ήμασταν πολύ άστοχοι.

Στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε την πίεση στην άμυνα, χαμηλώσαμε το σχήμα με τον Γιόνας στο "4" και αναγκάσαμε τον Πανιώνιο να κάνει λάθη, γεγονός που μας επέτρεψε να πετύχουμε εύκολα καλάθια. Ο Πανιώνιος έχει καλή ομάδα, κάτι που φαίνεται και από την καλή πορεία του στην Ευρώπη», δήλωσε ο προπονητής των «πρασίνων», ωστόσο, δεν είχε την ευκαιρία να χαρεί τη νίκη της ομάδας του λόγω του τραυματισμού του Στεφάν Λάσμε, ο οποίος είναι άγνωστο πόσο καιρό θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης.

«Μας αφήνει μια πικρή γεύση ο τραυματισμός του Στεφάν. Το τελευταίο δεκαήμερο έδειχνε να βρίσκει λίγο ρυθμό. Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια μετά την πολύμηνη απουσία του. Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό. Έχει πάει να βγάλει μαγνητική τομογραφία. Θα μάθουμε το βράδυ ή αύριο το πρωί τι ακριβώς έχει», πρόσθεσε.

Από την πλευρά των παικτών του Παναθηναϊκού, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες προστατεύθηκε για να μην επιβαρύνει τον τραυματισμό του, κράτησε κυρίως τη νίκη και την εμφάνιση ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς γιατί χρειαζόμασταν να βρούμε ρυθμό. Είχαμε κάποια προβλήματα από την αρχή της χρονιάς.

Χρησιμοποιούμε κάθε λεπτομέρεια του αγώνα για να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα γεγονός που μας βοήθησε σημαντικά να φτάσουμε στη νίκη», ανέφερε ο Κροάτης γκαρντ.

Οι «πράσινοι» πλέον επικεντρώνονται στον κρίσιμο αγώνα της Πέμπτης απέναντι στην Λιέτουβος Ρίτας για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα, όπου ευελπιστούν, επιστρέφοντας στο ΟΑΚΑ μετά την ολοκλήρωση της τιμωρίας της έδρας τους, να καταφέρουν μπροστά στο κοινό τους να πάρουν τη νίκη και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη διοργάνωση.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.