Χαλαρός στην χριστουγεννιάτικη υποχρέωση

Written by  Δεκ 27, 2016

Ο Ολυμπιακός «τελείωσε» πολύ γρήγορα την… δουλειά με τον Προμηθέα Πατρών, του οποίου επιβλήθηκε εύκολα με 90-63 και πλέον επικεντρώνεται στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με την Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να πετύχει το καλύτερο δυνατό κλείσιμο στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας.

Υπό το βλέμμα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει παλιούς φίλους και παίκτες του, οι Πρωταθλητές Ελλάδος δεν συνάντησαν αντίσταση απέναντι στους νεοφώτιστους, τους οποίους αντιμετώπισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους και πέρασαν ένα εύκολο χριστουγεννιάτικο απόγευμα πριν από τη σπουδαία αναμέτρηση για την Ευρωλίγκα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε όλους τους παίκτες του να έχουν ενέργεια και διάθεση στο γήπεδο, να σκοράρουν για πρώτη φορά και οι 12 που χρησιμοποιήθηκαν, μοίρασε το χρόνο ώστε να τους έχει φρέσκους, αλλά και σε αγωνιστική ετοιμότητα και όπως όλη η ομάδα πέρασε το απόγευμα έχοντας περισσότερο το μυαλό στην επικείμενη ευρωπαϊκή αναμέτρηση, αφού η διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλο ήταν τεράστια.

Μοναδικό μελανό σημείο, ο τραυματισμός του Δημήτρη Αγραβάνη στον ώμο με το ιατρικό επιτελείο να έχει πέσει επάνω του για να εκτιμήσει τη ζημιά, καθώς με τον Γιώργο Πρίντεζη απόντα, ο νεαρός φόργουορντ είναι υπερπολύτιμος ενόψει και της Φενερμπαχτσέ.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν μεταξύ των διακριθέντων, με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Ματ Λοτζέσκι είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Έρικ Γκριν είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Για τους Πατρινούς που σίγουρα κέρδισαν πολλές εμπειρίες από το παιχνίδι, ο Μακένζι Μουρ έφτασε κοντά στο double-double με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Νίκος Γκίκας είχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 53-27, 75-43, 90-63

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10, Μπιρτς 6, Γιανγκ 6, Τολιόπουλος 6, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 9, Αγραβάνης 11, Μιλουτίνοφ 7, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 4, Λοτζέσκι 13, Αθηναίου 4

Προμηθέας Πατρών (Αγγέλου): Κλαρκ 5, Κρομά 4, Γιαννικόπουλος, Γκίκας 15, Πέττας 2, Γερομιχαλός 6, Φαγέ, Γράβας 6, Τσάμης 3, Ντίκερσον 2, Τόντιτς 5, Μουρ 15

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.