Όταν έτρεξε στο φινάλε, πήρε και διαφορά

Written by  Φεβ 05, 2017

Η Δόξα Λευκάδας δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό για σχεδόν τρία δεκάλεπτα, όμως, στο τέλος μίλησε η κλάση των Πρωταθλητών Ελλάδας που πήραν τη νίκη με 84-60 και περιμένουν την επιστροφή των τραυματιών για να επικεντρωθούν στην αναμέτρηση της Παρασκευής με την Ζαλγκίρις Κάουνας για την Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε και πάλι με μόλις δέκα παίκτες, αφού εκτός μάχης ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο Πάτρικ Γιανγκ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Βασίλης Τολιόπουλος και ο Πάρης Μαραγκός, ενώ απόντες για την Δόξα Λευκάδας ήταν ο Χρήστος Ταπούτος και ο νεοαποκτηθείς Ιβάν Μάρας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε και πάλι πολλά από όλους τους παίκτες του, μοίρασε το χρόνο όσο χρειαζόταν και είδε άπαντες να αντιμετωπίζουν το παιχνίδι με σοβαρότητα και συγκέντρωση, κάτι που σίγουρα τον ικανοποίησε με βάση το γεμάτο… ιατρικό δελτίο.

Πριν από την αναμέτρηση εκτυλίχθηκε μια όμορφη στιγμή με τους παίκτες των φιλοξενούμενων να κρατούν λουλούδια και τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Τσαλδάρη, να καταθέτει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας της Θύρας 7, το ετήσιο μνημόσυνο της οποίας τελέστηκε χθες με σύσσωμη την οικογένεια του Ολυμπιακού παρούσα, ενώ πριν από την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Δόξα μπήκε με… άγνοια κινδύνου στο παρκέ και κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με 14-15 και με 15-19 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με ένα σερί 10-0 και πήραν προβάδισμα με 25-19 μπαίνοντας στη θέση του οδηγού.

Οι νησιώτες εμφανίστηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί και χρειάστηκαν 29’ αγωνιστικά λεπτά για να φτάσει η διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (54-43).

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα, η διαφορά ανέβηκε και το τελικό 84-60 ήρθε απολύτως φυσιολογικά με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την πρώτη θέση στη βαθμολογία και την Δόξα Λευκάδας να στρέφει το βλέμμα της στο παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Κόροιβο Αμαλιάδας που εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον της στην κατηγορία.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις κάνοντας double-double με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Ματ Λοτζέσκι σημείωσε 17 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Ντομινίκ Γουότερς είχε 15 πόντους, ο Κώστας Παπανικολάου είχε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ την ευκαιρία άρπαξαν ο Γιάννης Αθηναίου που σημείωσε 10 πόντους με 3 ασίστ και ο Δημήτρης Αγραβάνης που σημείωσε 8 πόντους με 11 ριμπάουντ.

Από τη Δόξα Λευκάδας, ο Άλεξ Χάρις είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Τάι Άμποτ σημείωσε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 37-29, 60-45, 84-60

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.