Χαλαρή νίκη με Άρη και ροτέισον από Πεδουλάκη

Written by  Νοε 24, 2013

Εύκολο απόγευμα πέρασε ο Παναθηναϊκός στο «Αλεξάνδρειο» απέναντι στον Άρη που δεν είχε δυνάμεις να κοντράρει τον νταμπλούχο Ελλάδας και με τον Αργύρη Πεδουλάκη να έχει τη δυνατότητα να κάνει διαχείριση των δυνάμεων των παικτών του, οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 59-75.

 

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε χωρίς τον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος εξακολουθεί και ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, ο Τζέιμς Γκιστ ξεκουράστηκε για ένα ημίχρονο, ο Μάικ Μπατίστ επέστρεψε, αλλά αγωνίστηκε λίγο, ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι σε έναν μαχητικό μεν, αδύναμο δε Άρη να ακολουθήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού ως το τέλος.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν πλουραλισμό και υπομονή και έδωσαν την ευκαιρία στον προπονητή τους να «παίξει» με το χρόνο, προσπαθώντας να ξεκουράσει όσο το δυνατόν την ομάδα ενόψει και τη δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Με πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και μοιρασμένο χρόνο συμμετοχής ο Παναθηναϊκός πήρε μικρές διαφορές τις οποίες διατήρησε ως το τέλος, όταν και αύξησε τη διαφορά από τον Άρη που είδε τους Βεζένκοφ και Σαρικόπουλο να προσπαθούν, αλλά να μην αρκούν για να δώσουν στην ομάδα τους κάτι καλύτερο.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 34-41, 52-59, 59-75

Εντυπωσιακό ήταν το Ρέθυμνο απέναντι στον Πανελευσινιακό όπου με τον Τζάστιν Χαρτ να κάνει εξαιρετική εμφάνιση, πέρασε σαν σίφουνας και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με 72-87 που θα το βοηθήσει πολύ στη δύσκολη συνέχεια και τον στόχο του να επαναλάβει την περσινή πορεία, όπου έφτασε ως τους μικρούς τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο Χαρτ ήταν εξαιρετικός και με τους 24 πόντους του οδήγησε την ομάδα του, ενώ είναι άξιους συμπαραστάτες τους Αγγελόπουλο και Καλαμπόκη με 15 και 11 πόντους αντίστοιχα. Από την ομάδα του Γιάννη Σκαραφίγκα, ο Μουχάμεντ Φαγιέ ήταν όλα τα λεφτά, αφού με 26 πόντους και 11 ριμπάουντ έμοιαζε να παλεύει μόνος του.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 26-49, 51-69, 72-87

Μία πολύ σημαντική νίκη στη μάχη για τη σωτηρία πήρε η νεοφώτιστη ΑΕ Ν. Κηφισιάς απέναντι στον Ίκαρο Χαλκίδας με 75-66 και πλέον βλέπει το μέλλον της στη μεγάλη κατηγορία με πολλή μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και να ελπίζει σε καλύτερες μέρες στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία. Οι «συνήθεις ύποπτοι» Τόνι Κρόκερ και Νίκος Λιακόπουλος με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη, ενώ ο Άσκα με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ προσπάθησε να σώσει την παρτίδα για την ομάδα της Χαλκίδας.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-32, 63-52, 75-66

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.