«Ζωής και θανάτου» το ματς με Ερ. Αστέρα

Written by  Νοε 30, 2013

Έκδηλη ήταν η απογοήτευση στον Παναθηναϊκό μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Λαμποράλ Κούτσα που φέρνει τους «πράσινους» σε πολύ δύσκολη θέση ακόμα και για την πρόκρισή τους στο top 16, με τον προβληματισμό να είναι έντονος για τα πόσα πολλά λάθη πρέπει να διορθωθούν άμεσα.

 

Ο Αργύρης Πεδουλάκης απέδωσε την ήττα στην υπερπροσπάθεια να γυρίσουν το παιχνίδι και την κούραση που στο τέλος δεν επέτρεψε στους παίκτες να έχουν καθαρό μυαλό, ενώ κράτησε ως θετικό μόνο την άμυνα στο διάστημα αυτό που βοήθησε τον Παναθηναϊκό να γυρίσει μία διαφορά από το -21.

«Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα στο πικ εν ρολ. Δώσαμε πολλά ελεύθερα σουτ στη Λαμποράλ η οποία ζεστάθηκε και μας πλήγωσε. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε την αμυντική μας συμπεριφορά, είχαμε καλύτερες περιστροφές και μέσα από την άμυνα βρήκαμε το ρυθμό για να γυρίσουμε το ματς. Αυτό έφερε κούραση και καταπόνηση στους παίκτες, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθαρό μυαλό και τις καλύτερες επιθετικές επιλογές στο τέλος και η Λαμποράλ να πάρει τη νίκη», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του από την ήττα.

Μετά από το χθεσινό παιχνίδι, η νίκη την ερχόμενη αγωνιστική απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ είναι κάτι παραπάνω από μονόδρομος, αφού σε περίπτωση ήττας οι «πράσινοι» διακινδυνεύουν ακόμα και την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, κάτι που θα σηματοδοτήσει την μεγαλύτερη αποτυχία τους εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ευρώπη.

Όλοι στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού το γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν ήδη βάλει στη σκέψη τους ότι το επόμενο παιχνίδι τους στην Ευρωλίγκα ίσως να είναι και το πιο κρίσιμο που έχουν δώσει έως τώρα. Αυτό επεσήμανε και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος μπορεί να μην έπαιξε πολύ στο χθεσινό παιχνίδι, ωστόσο, συμμερίζεται τις αγωνίες όλης της ομάδας.

«Για άλλο ένα παιχνίδι αρχίσαμε πολύ άσχημα, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και στο πλάνο μας. Οι αντίπαλοι πήραν ελεύθερα σουτ και μέσα από τα σουτ βρήκαν ρυθμό, κάτι που μας πλήγωσε. Βρεθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο να κυνηγάμε μια μεγάλη διαφορά, καταφέραμε να ανταποκριθούμε αλλά στο τέλος δεν αντέξαμε. Πήραν μια μικρή διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι τέλους και κέρδισαν», δήλωσε αρχικά αναφερόμενος στην εξέλιξη του παιχνιδιού, ενώ σχολίασε και την ευκαιρία που είχε ο Παναθηναϊκός να πάρει το παιχνίδι. «Σίγουρα, όταν έχεις το τελευταίο σουτ, το παιχνίδι είναι στα χέρια σου. Όμως αυτό δεν μπορεί να μας αφήνει ικανοποίηση, με τίποτα. Χάσαμε ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να το πάρουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι, οπότε δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος κανείς όταν χάνει. Πρέπει τώρα να συνεχίσουμε και να πάρουμε τα επόμενα παιχνίδια.

Όπως προανέφερα, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο αρχικό μας πλάνο, είχαμε κακή αμυντική συμπεριφορά και παράλληλα η Λαμποράλ Κούτσα είχε λίγο περισσότερη τύχη με αποτέλεσμα να μπουν όλα τα σουτ της κάτι που μας έφερε να κυνηγάμε το σκορ.

Πλέον εστιάζουμε στο επόμενο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Είναι παιχνίδι ζωής ή θανάτου για εμάς, πάμε να το πάρουμε για να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκρισή μας», συμπλήρωσε.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να διορθώσει τα λάθη του, ωστόσο, όχι και να ξεκουραστεί, αφού τη Δευτέρα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ηλυσιακό για το Πρωτάθλημα, αναμέτρηση που ενδεχομένως να κρύβει παγίδες. Σε κάθε περίπτωση, το μυαλό όλων είναι στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ και όλοι, με πρώτο τον Αργύρη Πεδουλάκη, θέλουν να δουν την ομάδα να βελτιώνεται και να παρουσιάζεται καλύτερη.

Παράλληλα, οι σκέψεις πάνε στους τραυματίες, οι οποίοι και χθες δεν κατάφεραν να αποδώσουν σύμφωνα με την αξία τους, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στην διαχείριση του υλικού της ομάδας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.