Στο Ρέθυμνο η συνέχεια της δράσης

Written by  Δεκ 01, 2013

Με τον αγώνα του Ρεθύμνου με τα Τρίκαλα συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, η οποία ολοκληρώνεται αύριο στα Ιλίσια με την αναμέτρηση του Ηλυσιακού με τον Παναθηναϊκό.

 

Στις χθεσινές αναμετρήσεις, ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι στο τέλος και επικράτησε εύκολα του μαχητικού για τριάντα λεπτά Άρη με 93-61, κάνοντας το 18-0 σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εντονο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσίασαν οι υπόλοιπες τέσσερις αναμετρήσεις.

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ, με τους Κώστα Χαραλαμπίδη και Ντι Τζέι Κούπερ να πετυχαίνουν 14 και 19 πόντους αντίστοιχα, επέβαλλε το ρυθμό του επί του ΚΑΟΔ και από το δεύτερο ημίχρονο και μετά πάτησε γκάζι, φτάνοντας στη νίκη με 82-65 και διατηρήθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό –που έχει -2 βαθμούς από το περσινό πρωτάθλημα – και τον Πανιώνιο. Για την ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς, ο Μπράουν πέτυχε 12 πόντους και ο Ζάρας 13.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 40-41, 60-49, 82-65

Στη δεύτερη θέση, όπως προαναφέραμε, παρέμεινε και ο Πανιώνιος, ο οποίος με κορυφαίους τους Αμερικανούς του Μίλμπορν, ΜακΚόλουμ και Κάρτερ, πέρασε από την Χαλκίδα, επικρατώντας του Ικάρου με 73-80.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο, στο τέλος, η πιο έμπειρη ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, πάτησε γκάζι και κατάφερε να φτάσει στη νίκη. ΜακΚόλουμ με 17, Κάρτερ με 15 και Μίλμπορν με 16 πόντους ήταν οι μπροστάρηδες του Πανιωνίου, ενώ για τους γηπεδούχους που, παρά το καλό μπάσκετ που παίζουν, δεν καταφέρνουν να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ο Γκαγκαλούδης ήταν ο κορυφαίος με 21 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 30-40, 48-53, 73-80

Μεγάλο ντέρμπι έγινε στη Ρόδο, όπου ο Κολοσσός, με τον Δημήτρη Πρίφτη για πρώτη φορά στον πάγκο του μετά την απομάκρυνση του Βασίλη Φραγκιά, δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην ΑΕ Ν. Κηφισιάς, που αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, αλλά στο τέλος, πήρε τη νίκη με 62-59.

Ο Άγγελος Τσάμης και ο Μπαμπαλέ Όσμπι με 15 πόντους αμφότεροι οδήγησαν στη νίκη την ομάδα του Κολοσσού που τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει να ξαναβρίσκει το καλό του πρόσωπο, ενώ για την Ν. Κηφισιά, ο Τόνι Κρόκερ πέτυχε 17 πόντους και αγωνίστηκε και για τον απόντα Νίκο Λιακόπουλο, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω γαστρεντερίτιδας.

Η αναμέτρηση είχε και εντάσεις, καθώς δύο λεπτά πριν το τέλος τα αίματα άναψαν με αποτέλεσμα η εξέδρα να ξεσηκωθεί και να υπάρξει εκτεταμένη ρίψη αντικειμένων, ενώ στον πάγκο των φιλοξενουμένων έπεσε έως και ένας κάδος απορριμμάτων! Τελικά επικράτησε ψυχραιμία και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 26-28, 45-42, 62-59

Σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά παιχνίδι, πριν την έναρξη του οποίου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ανδρέα Μολφέτα, ο Απόλλων Πάτρας επικράτησε στο τέλος του Πανελευσινιακού με 70-69.

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς, οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι την τελευταία επίθεση. Στο τελευταίο λεπτό το προβάδισμα άλλαξε χέρια τρεις φορές, ωστόσο, ο Απόλλων Πάτρας, παρά τις δύο χαμένες βολές του ΝτεΜάριους Μπολντς στην εκπνοή, πήρε τη νίκη.

Χιλ με 18 πόντους, Ντάνιελ με 15 και και Μπολντς με 13 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές, ενώ ο Φαγιέ με 17 πόντους και ο Τέρνερ με 16 προσπάθησαν να φέρουν τη νίκη στην Ελευσίνα.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 26-28, 45-42, 62-59

Η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα με την αναμέτρηση του Ρεθύμνου με τα Τρίκαλα, ενώ ολοκληρώνεται με τον αγώνα του Ηλυσιακού με τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

16.00 Ρέθυμνο-Τρίκαλα (Γκόντας, Μάνος, Καλδίρης)

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου

17.00 Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός (Ταβουλαρέας, Παναγιώτου, Μαλανδρής)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.