Print this page

Σταθερά τρίτο το Λαύριο, στο τέλος ξέσπασε ο Προμηθέας, σε μπελάδες ο Άρης

Written by  Μαρ 17, 2018

Το Λαύριο Megabolt δεν δυσκολεύθηκε ουσιαστικά απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας και με τη νίκη του με 80-69 συνεχίζει να βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και να κερδίζει τις εντυπώσεις από την φετινή του πορεία.

Η πρώτη περίοδος ήταν ουσιαστικά μια αναμέτρηση μεταξύ της ομάδας του Λαυρίου με τον Κουέντον Ντεκόζι που σημείωσε τους πρώτους 11 πόντους της ομάδας του και συνολικά 13 σε αυτό το διάστημα, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να έχουν ένα ασφαλές προβάδισμα από το ξεκίνημα.

Ελλείψει λύσεων για τους φιλοξενούμενους, το Λαύριο δεν δυσκολεύθηκε να κρατήσει τη διαφορά, φτάνοντας στη νίκη και παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Μακένζι Μουρ με 18 πόντους, 2 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, με τον Ντορόν Λαμπ να έχει 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και τον Αντουέιν Γουίγκινς να προσθέτει 14 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Από τον Κόροιβο, ο Κουέντον Ντεκόζι σταμάτησε τελικά στους 17 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Κέβιν Λάνγκφορντ είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Σακίλ Χάινς σημείωσε 10 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 42-32, `64-48, 80-69

 

 

Δύσκολη νίκη με 80-76 πήρε ο ΓΣΛ Φάρος επί του Άρη και έκανε βήμα παραμονής με ήρωα τον νεοφερμένο Στηβ Μπαρτ, ο οποίος στο ντεμπούτο του έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την θεσσαλική ομάδα.

Ο Γυμναστικός ήταν καταιγιστικός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, μπήκε με μπόλικη φρεσκάδα και διάθεση για τρέξιμο και έπιασε από τον… λαιμό τον γεμάτο προβλήματα Άρη, πήρε νωρίς διψήφια διαφορά, έφτασε σε double-score (28-14) και έκανε ένα εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο σκοράροντας συνολικά 30 πόντους.

Οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύονταν να ελέγχουν το παιχνίδι, ιδιαίτερα και με την αποβολή του Παναγιώτη Γιαννάκη με δυο τεχνικές ποινές στο δεύτερο δεκάλεπτο, φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 18 πόντους (60-42) παρ’ όλα αυτά, ο Άρης μείωσε μέχρι και τους 3 (75-72) και τα τελευταία λεπτά έγιναν ντέρμπι.

Ο Φάρος ήταν τελικά πιο ψύχραιμος και πήρε τη νίκη, με τον Άρη να μπλέκει πλέον σε μεγάλες περιπέτειες για την παραμονή.

Ο Στήβ Μπαρτ Τζούνιορ έκανε… εντύπωση με την πρώτη του εμφάνιση, καθώς σημείωσε 28 πόντους με 3 ριμπάουντ και ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της νίκης, με τον Νώντα Παπαντωνίου να κάνει επίσης καλό παιχνίδι με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Για τον Άρη, ο Ιβάν Μάρας έκανε double-double με 14 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Γιάννης Αθηναίου είχε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Γκάρι Μπελ σημείωσε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 45-34, 64-55, 80-76

 

Με εντυπωσιακό τελείωμα στην τελευταία περίοδο και επιμέρους σκορ 27-11 όταν τα Τρίκαλα BC Aries εμφάνισαν σημάδια κόπωσης, ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε με 88-71 και συνεχίζει να κυνηγά την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος.

Ο Προμηθέας ξεκίνησε πολύ νωθρά, με τους φιλοξενούμενους που ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν σχέδια για την επιστροφή τους στην κατηγορία, να παίζουν χωρίς άγχος και να καταφέρνουν να διατηρούν το προβάδισμα με πρωταγωνιστή τον Έρβιν Μόρις.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, όταν τα Τρίκαλα άρχισαν να βγάζουν έντονο εκνευρισμό που έφερε εύκολα λάθη και τεχνικές ποινές, που σε συνδυασμό με την κόπωση που παρουσιάστηκε στους παίκτες του Φώτη Τακιανού, επέτρεψαν στους Πατρινούς να δημιουργήσουν μια διαφορά, η οποία τους οδήγησε στη νίκη.

Το παιχνίδι της ζωής του έκανε ο Χρήστος Σαλούστρος που ολοκλήρωσε με ένα μεγάλο double-double με 29 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Ολεξάντρ Λίποβι σημείωσε 16 πόντους και ο Νίκος Γκίκας είχε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Για τα Τρίκαλα που οδεύουν όλο και πιο κοντά στην Α2, ο Έρβιν Μόρις σταμάτησε στους 21 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Μιχάλης Λούντζης σημείωσε 19 πόντους με 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Εξέβιερ Τέιμς σημείωσε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, ­45-44, 61-60, 88-71

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε δύσκολα του Ρεθύμνου Cretan Kings με 80-72 και πλέον στρέφεται στην αναβληθείσα αναμέτρηση με τον Άρη.

O «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ελαφρύ προβάδισμα από την έναρξη της αναμέτρησης, με το μαχητικό Ρέθυμνο να διατηρείται σε απόσταση αναπνοής, διεκδικώντας με αξιώσεις την νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν, μάλιστα, να μειώσουν στον πόντο (72-71) δύο λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και να παίρνει τελικά τη νίκη.

Ο Φιλ Γκος είχε 18 πόντους και 5 ασίστ, ο Δημήτρης Κατσίβελης σημείωσε 16 πόντους και ο Ουσμάν Κρούμπαλι είχε 14 πόντους με 8 ριμπάουντ και 2 κοψίματα, ενώ για το Ρέθυμνο ο Χάρης Γιαννόπουλος ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ο Στέφαν Μούντι σημείωσε 12 πόντους και ο Ντάρινγκτον Χόμπσον έκανε double-double με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 44-36, 64-54, 80-72

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ