Νίκη και διαφορά για ΑΕΚ, ρεκόρ τριπόντων ο ΠΑΟΚ, «ζωή» στον… πλανήτη Άρη

Written by  Μαρ 24, 2018

Με το μυαλό στην Στρασμπούργκ η ΑΕΚ, πήγε να κάνει δύσκολη τη ζωή της απέναντι στο Λαύριο Megabolt, ωστόσο, πήρε την νίκη με 96-86 έπειτα από ένα πλούσιο παιχνίδι και, καλύπτοντας την διαφορά της ήττας της στον πρώτο γύρο, πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Η «Ένωση» ήταν πολύ καλύτερη για περισσότερα από τρία δεκάλεπτα, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και έφτασε ακόμα και σε διαφορά 24 πόντων (80-56 στο 33’) με την εικόνα της να δείχνει ότι θα έφτανε σε μια πολύ άνετη νίκη.

Το Λαύριο, ωστόσο, δεν τα παράτησε και απέδειξε γιατί δικαίως είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και απάντησε με ένα εντυπωσιακό 12-30 για να μειώσει σε 92-86, με την ΑΕΚ να χρειάζεται την ψυχραιμία των Τζέημς και Πάντερ στο τελευταίο λεπτό από τη γραμμή των βολών όχι να εξασφαλίσει τη νίκη, αλλά την διαφορά.

Ο Μάνι Χάρις ήταν εκπληκτικός και έκανε ένα μεγάλο double-double με 19 πόντους, 25 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Ντέλροϊ Τζέημς έκανε επίσης double-double με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Δημήτρης Μαυροειδής σημείωσε 16 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Κέβιν Πάντερ είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Για το Λαύριο, ο Μακένζι Μουρ τα έκανε όλα και έφτασε πολύ κοντά σε ένα εντυπωσιακό triple-double, ολοκληρώνοντας με 23 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ, με τον Τόνι Μέιερ να προσθέτει 17 πόντους και τον Ντορόν Λαμπ άλλους 14.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 52-39, 74-56, 96-86

 

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, το Ρέθυμνο Cretan Kings εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του ΓΣΛ Φάρου με 91-84, που το βοηθά να πάρει σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Η αναμέτρηση ήταν για γερά νεύρα, με τους Κρητικούς να ξεκινούν καλύτερα το παιχνίδι και να φτάνουν εύκολα στο +14, όμως, οι Λαρισαίοι αντέδρασαν άμεσα και πέρασαν μπροστά πριν το ημίχρονο και από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγε με τις δυο ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Εκεί, με το σκορ στο 85-82 ο Φάρος είχε την ευκαιρία να πλησιάσει στον πόντο ή και να ισοφαρίσει, όμως, όχι μόνο έκανε λάθος στην επίθεση, αλλά στην εξέλιξη της φάσης έκανε αντιαθλητικό φάουλ και το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε εκεί.

Εντυπωσιακός πλουραλισμός για τους γηπεδούχους που είχαν 7 παίκτες με διψήφια συγκομιδή πόντων, με τον Σακίλ Γκούντγουιν να είναι ο κορυφαίος, κάνοντας double-double με 15 πόντους, 12 ριμπάουντ και 3 ασίστ, τον Χάρη Γιαννόπουλο να έχει 14 πόντους με 3 ασίστ, τους Άρμστεντ και Ντάνιελς να έχουν από 12 πόντους με 3 ριμπάουντ έκαστος και τον Άντονι Λι να προσθέτει 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Ο Στήβεν Μπαρτ Τζουνιορ ήταν μια ομάδα μόνος του, ολοκληρώνοντας με 29 πόντους και 6 ασίστ, με τον Τράβις Μπάντερ να έχει 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και τον Ρόλαντ Σάφτενααρ να έχει επίσης 13 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 46-44, 64-65, 91-84

 

Με εξαιρετική απόδοση έξω από τα 6,75 μ. ο ΠΑΟΚ πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Κολοσσού H Hotels με 79-76 και πλέον κάνει όνειρα ακόμα και για την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την νίκη επί του συμπολίτη και «αιωνίου» αντιπάλου, Άρη, ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και πυροβολούσε από παντού, έχοντας ήδη 10/16 τρίποντα από το ημίχρονο και συνολικά 13/24, με τους γηπεδούχους παρ’ όλα αυτά να έχουν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο τέλος να μην καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν τους πολύ καλά διαβασμένους και σε εξαιρετική κατάσταση παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Κορυφαίος όλων ο Φιλ Γκος με 18 πόντους, ενώ ο Θοδωρής Ζάρας σημείωσε 14.

Από τον Κολοσσό, ο Τι Τζέι Μπρέι είχε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Μπράντον Γιανγκ σημείωσε 13 πόντους, ενώ ο Ραμόν Χάρις και ο Σταύρος Σχίζας είχαν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-39, 57-56, 76-79

 

Με τα αποθέματα… οξυγόνου να τελειώνουν, ο Άρης των πολλών προβλημάτων βρήκε το κουράγιο να κάνει την απέλπιδα προσπάθειά του να γλιτώσει τα χειρότερα και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 68-64 επί του Προμηθέα Πατρών, που του δίνει σημαντική ανάσα για τη συνέχεια.

Στην πρώτη αναμέτρηση με την επιστροφή του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο, οι «κιτρινόμαυροι» στο κατάμεστο “Nick Galis Hall” έβγαλαν ψυχή και ένστικτο επιβίωσης και με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος σημείωσε κρίσιμους πόντους στο τέλος του παιχνιδιού, πήραν τη νίκη απέναντι σε μια από τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος που έχασε έδαφος για την πρώτη τετράδα.

Εκτός από το ξέσπασμα στο τέλος, ο Γιάννης Αθηναίου ήταν ο κορυφαίος του Άρη με συνολικά 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα (αλλά και 5 λάθη), ο Γκάρι Μπελ είχε 12 πόντους και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης σημείωσε 11 πόντους.

Από τον Προμηθέα, από 15 πόντους σημείωσαν ο Σάββας Τουντζιαράκης και ο Νίκος Γκίκας που είχε επίσης 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 35-40, 53-51, 68-64

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.