Με… ζημιά στην ΑΕΚ πριν το Final Four «κλείδωσε» την τετράδα ο Προμηθέας

Written by  Απρ 28, 2018

Ο Προμηθέας Πάτρας εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η ΑΕΚ αυτό το διάστημα έχει το μυαλό της αποκλειστικά στο επερχόμενο Final Four του Champions League και με το τρίποντο του Νίκου Γκίκα στα 46’’ πριν το τέλος, πήρε την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 76-75 κι έκλεισε και μαθηματικά θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Οι Πατρινοί έδειξαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης αποφασισμένοι να μην αφήσουν τη συγκυρία να πάει χαμένη και με τον Έλις να κερδίζει τις πρώτες μάχες, πήραν μικρό προβάδισμα, ενώ όσο το παιχνίδι εξελισσόταν, έβρισκαν τον τρόπο να οδηγούν στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στην «Ένωση», όταν προηγήθηκαν με 25-33, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να ανατρέχουν το σκορ και να προηγηθούν, η μεγαλύτερη όμως διαφορά που πήραν ήταν το +6 του 26’ (53-47), με τον Προμηθέα να μην τα παρατά και το παιχνίδι να είναι ντέρμπι ως το τέλος.

Εκεί, ήταν η ώρα του Νίκου Γκίκα, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό του, αλλά και νικητήριο καλάθι, όπως εξελίχθηκε, με τον Προμηθέα να φεύγει από το ΟΑΚΑ με μια μεγάλη νίκη που τον εδραιώνει στην τέταρτη θέση και την ΑΕΚ να προβληματίζεται έντονα ενόψει της μεγάλης πρόκλησης που ανοίγεται μπροστά της την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και φιλοξενεί το Final Four του Champions League.

Ο Χρήστος Σαλούστρος ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς σημείωσε 11 πόντους με 9 ριμπάουντ, ο Λάνγκστον Χολ και ο Μουχάεντ Φαγέ σημείωσαν από 14 πόντους, ενώ ο Οκράβιους Έλις ξεκίνησε πολύ δυνατά και ολοκλήρωσε με 12 πόντους και 3 ριμπάουν.

Για την ΑΕΚ, ο Μάνι Χάρις είχε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ, και ο Ντελρόι Τζέημς με τον Ντούσαν Σάκοτα σημείωσαν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 35-37, 56-60, 75-76

 

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.