Πανωλεθρία στην Τουρκία και συντριβή από Άνκαρα

Written by  Δεκ 04, 2013

Με μία τραγική εμφάνιση και μία πολύ βαριά ήττα με 84-65 επιστρέφει ο ΠΑΟΚ από την Τουρκία, όπου παραδόθηκε άνευ όρων στην Άνκαρα για την όγδοη αγωνιστική του Eurocup και, παρόλο που δεν ρισκάρει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση, είναι γεγονός ότι η εμφάνισή του προβλημάτισε έντονα τον Σούλη Μαρκόπουλο και τους φιλάθλους της ομάδας.

 

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα την τουρκική ομάδα, με αποτέλεσμα να αποτελέσει έναν εύκολο αντίπαλο. Χαρακτηριστικό της κακής εμφάνισης είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε το πρώτο του καλάθι μετά από 4 λεπτά αγώνα και ενώ το σκορ ήταν ήδη 10-0. Η διαφορά στο 5’ έφτασε τους -15 (17-2) και εκτοξεύθηκε πάνω από τους 20 μόλις στο 8’ (26-5) με τον ΠΑΟΚ όχι μόνο να είναι τραγικός στην επίθεση με 2/10 σουτ, αλλά να είναι κάκιστος και στην άμυνα. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με την Άνκαρα να προηγείται με 28-7 και τον Σούλη Μαρκόπουλο να μην πιστεύει αυτά που έβλεπε από την ομάδα του.

Η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά έγινε ακόμα χειρότερη στη δεύτερη περίοδο με τη διαφορά να ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη (36-7 στο 12’) με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να τα έχουν χαμένα και να μην μπορούν να συνέλθουν. Το -30 έγινε γεγονός στο 19’ (45-15) και το ημίχρονο έληξε με τους Τούρκους με τρίποντο του Τάκερ, ο οποίος οργίασε, να στέλνουν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 48-18 και το παιχνίδι ουσιαστικά να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα μέχρι το τέλος, αφού ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία ένδειξη ότι είχε δυνάμεις να επιστρέψει.

Ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος ήταν ο μόνος που προσπάθησε, πήρε κάποιες προσπάθειες στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου με στόχο να μειώσει τη διαφορά, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος, με αποτέλεσμα οι παίκτες της τουρκικής ομάδας να μην ιδρώνουν καθόλου όσον αφορά την υπόθεση νίκη. Με τον νεαρό σέντερ να φτάνει τους 15 πόντους, ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 26’ σε 58-37 με τις πρώτες ελπίδες για μία αξιοπρεπή ήττα να κάνουν την εμφάνισή τους.

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο τρίτο δεκάλεπτο ίσως να είναι το μόνο που πρέπει να κρατήσει ο Σούλης Μαρκόπουλος, με τους παίκτες του Δικεφάλου να κάνουν μεγάλη προσπάθεια και να μειώνουν με τρίποντο του Κούπερ για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του αγώνα κάτω από τους 20 πόντους (!) και σε 59-42 στο 28’. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με την Άνκαρα να προηγείται με 64-44 και τα τελευταία λεπτά που απέμεναν να ήταν απλώς μια τυπική διαδικασία για να τελειώσει το μαρτύριο του ΠΑΟΚ.

Το τελικό 84-65 μόνο τιμητικό μπορεί να χαρακτηριστεί για τον ΠΑΟΚ, που ουσιαστικά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο παρκέ, πραγματοποιώντας την tρίτη του ήττα στην φάση των ομίλων του Eurocup.

Μοναδικός διασωθείς από το ναυάγιο ήταν ο Μπόγρης που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 19 πόντους, ενώ οι Πέιν και Κούπερ με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, ξύπνησαν πολύ αργά, όταν και τα πάντα είχαν πια κριθεί.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.