Break με το… καλημέρα και «ερυθρόλευκο» προβάδισμα τίτλου

Written by  Ιουν 03, 2018

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας σπουδαία νίκη με 75-65 και έκανε το break με το… «καλημέρα» για πρώτη φορά στην ιστορία των «αιωνίων» μαχών σε πρώτο παιχνίδι τελικών, σπάζοντας το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και το αήττητο του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες είχαν συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κόβοντας την δημιουργία των «πρασίνων» και περιορίζοντας σημαντικά τη δράση του Νικ Καλάθη, ενώ βρήκαν σε κρίσιμα σημεία μεγάλα σουτ από την περιφέρεια, δείχνοντας αποφασισμένοι να σπάσουν την έδρα του αντιπάλου τους και να πάρουν το πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι έδειξαν παρασυρμένοι από τον ενθουσιασμό του αήττητου και της σιγουριάς που δίνει το ΟΑΚΑ σαν έδρα, δεν βρήκαν αντίδοτο στην καλή άμυνα του Ολυμπιακού και πέρα από ορισμένες εκλάμψεις κατά διαστήματα και ένα καλό διάστημα στη δεύτερη περίοδο όταν έφτασαν ακόμα και στο +10, δεν μπήκε σε καμία στιγμή σε ουσιαστική διεκδίκηση της νίκης.

Ο Ρόμπερτς ξεκίνησε πολύ ορεξάτος και με 7 δικούς του πόντους βοήθησε τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά στα πρώτα λεπτά με 2-7 και 4-9, αλλά ο Παναθηναϊκός με τα συνεχόμενα τρίποντα και τον Μάικ Τζέημς να κάνει… πάρτι, πέρασε μπροστά με 21-16 και προηγήθηκε στο τέλος του δεκάλεπτου με τη μεγαλύτερη διαφορά (26-19).

Με τρίποντο του Σίνγκλετον ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά στο +10 (29-19), ο ρυθμός έπεσε αισθητά σε σχέση με το πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός με σερί 14-1 κατάφερε όχι μόνο να μειώσει, αλλά να περάσει μπροστά και πάλι με 30-33 και να κρατήσει το προβάδισμα στο ημίχρονο με 32-35.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να πατούν καλύτερα και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, όταν προηγήθηκαν με 32-39 και κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα ως το τέλος της περιόδου με 49-52.

Ο Ολυμπιακός έφτασε για πρώτη φορά στους 8 πόντους (51-59), ενώ ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό έφτασε ακόμα και τους 11 (60-71) και με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί πια να κάνει την ανατροπή, έφτασε στην πολύ σπουδαία νίκη με 75-65.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ο Μπράιαν Ρόμπερτς που, όπως και στο παιχνίδι της Ευρωλίγκα έκανε μεγάλο παιχνίδι, σημειώνοντας 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Κώστας Παπανικολάου έκανε επίσης σπουδαία εμφάνιση με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ κι 4 ασίστ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν καθοριστικός με 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Από τον Παναθηναϊκό, ο Μάικ Τζέημς είχε 23 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Κρις Σίνγκλετον έκανε double-double με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 32-35, 49-52, 65-75

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.