Έσπασε το σερί, ισοφάρισε και τώρα… ΟΑΚΑ!

Written by  Ιουν 14, 2018

Στον πιο χορταστικό μέχρι τώρα τελικό, ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη σειρά, πήρε άνετη νίκη επί του Παναθηναϊκού Superfoods με 92-76 και μετά από τέσσερις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες ισοφάρισε σε 2-2, οδηγώντας πλέον σε Πέμπτη αναμέτρηση, την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου θα κριθεί ο τίτλος του Πρωταθλητή Ελλάδας για την σεζόν 2017-2018.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ενέργεια από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, δεν εχασαν σε κανένα σημείο το προβάδισμα, ενώ ακόμα και στο πολύ κακό τους διάστημα, όταν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν από το -14 στο καλάθι, έβγαλαν εξαιρετική αντίδραση, εκτόξευσαν τη διαφορά και παρέμειναν ζωντανοί στην διεκδίκηση του τίτλου.

Βασικός παράγοντας της νίκης των Πειραιωτών ήταν το γεγονός ότι έβγαλαν πάθος και ενέργεια, αλλά και εμφάνισαν πολλούς πρωταγωνιστές, που προσέφεραν σε διάφορους τομείς, κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στη μάχη των ριμπάουντ (44 έναντι 30), μοίρασαν 15 ασίστ, ενώ έκοψαν ταυτόχρονα τη δημιουργία των γκαρντ του Παναθηναϊκού, τους οποίους οδήγησαν κατά βάση σε ατομικές ενέργειες που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον τίτλο και να σημειώσει την πέμπτη σερί του νίκη στο ΣΕΦ, είχε καλές στιγμές στο παιχνίδι του με αποκορύφωμα τα συνεχόμενα τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν έπαιξε με καθαρό μυαλό και ομαδικότητα και πλέον θα βρεθεί μπροστά στο κοινό του για να προσπαθήσει να κατακτήσει το Πρωτάθλημα για δεύτερη σερί χρονιά.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε στην σκιά των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στον εξωτερικό χώρο του ΣΕΦ, αλλά εντός του γηπέδου υπήρχε γιορτινή ατμόσφαιρα, αφού παρόντες ήταν οι πολίστες του συλλόγου που λίγες μέρες πριν στέφθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη που βρέθηκαν στις κερκίδες για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με τις ίδιες πεντάδες που χρησιμοποίησαν στους δυο προηγούμενους τελικούς με τον Ολυμπιακό να παίρνει πολλά από τους δυο αρχηγούς του από το ξεκίνημα και να έχει το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά (8-3 και 10-5), να φτάνει στο +11 στο 10’ (27-16) με το δεύτερο τρίποντο του Ρόμπερτς και να κλείνει με προβάδισμα 9 πόντων ένα πάρα πολύ καλό δεκάλεπτο (28-19).

Με τον Ίαν Βουγιούκα να παίρνει προσπάθειες και τον Ολυμπιακό να φορτώνεται πολύ γρήγορα με φάουλ, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σερί 5-0 το δεύτερο δεκάλεπτο για να μειώσει σε 28-24, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στο παρκέ και κατάφεραν γρήγορα να ανεβάσουν τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (38-26) και με αυτήν να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (48-36).

Η διαφορά έφτασε το +14 για τον Ολυμπιακό (50-36), όμως, οι «ερυθρόλευκοι» παρασύρθηκαν από τον ενθουσιασμό τους, εμφάνισαν ξανά το πολύ κακό τους πρόσωπο σε τρίτο δεκάλεπτο, με τον Ματ Λοτζέσκι να ξαναβάζει δυναμικά τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με συνεχόμενα τρίποντα και τον Μάικ Τζέημς με τον ίδιο τρόπο να κάνει το 53-50, αλλάζοντας καταλυτικά την εικόνα του ματς.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε ακόμα και στους 2 πόντους (57-55), απειλώντας κατ’ αποκλειστικότητα με τις μεγάλες προσωπικές ενέργειες του Τζέημς, με τον Ολυμπιακό να βγάζει αντανακλαστικά και να διατηρεί το προβάδισμα που με καλάθι του πολύ καλού Ρόμπερτς, έφτασε στο τέλος της περιόδου τους 7 πόντους (71-64).

Με το παιχνίδι να πλησιάζει στο τέλος του, οι προσωπικότητες βγήκαν μπροστά, με τον Τζαμέλ ΜακΛήν και τον Μπράιαν Ρόμπερτς να σκοράρουν συνεχώς και να ηγούνται της αντεπίθεσης των γηπεδούχων που εκτόξευσαν τη διαφορά στους 18 πόντους (90-72) και το τελικό 92-76 πανηγυρίστηκε από τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους που ζήτησαν από τους παίκτες τους να κάνουν ξανά το break και να φέρουν τον τίτλο ξανά στον Πειραιά.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τζαμέλ ΜακΛήν, ο οποίος κέρδισε πολλές μάχες κάτω και από τα δυο καλάθια και έδωσε επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό όποτε χρειάστηκε, τελειώνοντας το ματς με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ. Πολύ μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Μπράιαν Ρόμπερτς με 16 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, όπως και ο Γιάνις Στρέλνιεκς που σημείωσε 11 πόντους με 3 ασίστ, ενώ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έδωσαν το σύνθημα οι αρχηγοί της ομάδας, με τον Γιώργο Πρίντεζη να κάνει double-double με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ, τον Βασίλη Σπανούλη να σημειώνει 13 πόντους με 3 ασίστ και τον Κώστα Παπανικολάου να έχει 9 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν εκείνος που έδωσε πνοή στον Παναθηναϊκό να κάνει την ανατροπή στο τρίτο δεκάλεπτο, σημειώνοντας 4 τρίποντα στο διάστημα εκείνο και συνολικά 16 πόντους με 4 ριμπάουντ, τη σκυτάλη πήρε ο Μάικ Τζέημς που τελείωσε με 20 πόντους 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Τζέημς Γκιστ με τον Νικ Καλάθη σημείωσαν από 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 48-36, 71-64, 92-76

Φωτό: olympiacosbc.gr

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.