Πεδουλάκης εφ’ όλης της ύλης

Written by  Σεπ 24, 2013

Την άποψη πως ο αγώνας της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ δεν θα διεκδικεί δάφνες ποιότητας, λόγω της πολύ πρώιμης περιόδου διεξαγωγής του εξέφρασε ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδος, Αργύρης Πεδουλάκης.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΟΠΑΠ, με αφορμή την κλήρωση του πρωταθλήματος, ο προπονητής των πράσινων, αναφέρθηκε αρχικά στην περσινή επιτυχία, η οποία, όπως τόνισε, ήταν προϊόν σκληρής και μεθοδικής δουλειάς.

«Δουλέψαμε με συγκεκριμένο πλάνο που ήταν η άμυνά μας. Τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα. Είναι η ελληνική σχολή. Με την προσπάθεια, την προπόνηση, τους αγώνες, τις προσθαφαιρέσεις, κάθε μήνα βελτιωνόμασταν»

Αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται ως προπονητής του Παναθηναϊκού, δεν προσπάθησε να βρει δικαιολογίες. «Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης. Είχαμε αρκετή πίεση. Προσπαθήσαμε να αποφορτίσουμε. Το πρωταρχικό στοιχείο ήταν οι σχέσεις των μελών του συλλόγου. Παίζει μεγάλο ρόλο, είναι πολύ σοβαρότερο στοιχείο».

Όσον αφορά το φετινό ρόστερ, ο κ. Πεδουλάκης αναφέρθηκε στις σημαντικές προσθήκες και εξήγησε πως ο προγραμματισμός είναι και για τη διατήρηση των σκήπτρων, αλλά και για το μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον Κινέζο παίκτη Πινγκ Σανγκ, για τον οποίο τόνισε πως εντάσσεται στην ευρύτερη εμπορική προσπάθεια και το άνοιγμα που πρέπει να γίνει στις αγορές της Ασίας, ιδιαίτερα σ αυτές της εποχές της οικονομικής κρίσης.

«Ο Πινγκ είναι πίσω όσον αφορά το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά κάνει μεγάλη προσπάθεια. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξή του. Προσπαθεί πολύ για να καλύψει τα κενά του», τόνισε και δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του παίκτη.

«Η εμπειρία στην Κίνα ήταν πολύ καλή. Διαφορετικά στοιχεία, ανταλλάξαμε απόψεις, καταλάβαμε πως λειτουργούν, συναντηθήκαμε με ανθρώπους της Ομοσπονδίας τους. Έχουν σεβασμό και για τον ελληνικό πολιτισμό και για την τεχνογνωσία του ελληνικού μπάσκετ. Θα γίνει μια ανταλλαγή τεχνογνωσίας».

Η κουβέντα ήρθε και στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο άδειο ΣΕΦ. Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε πως δεν ήταν αυτό που ο ίδιος και η ομάδα του θα επιθυμούσε και υποστήριξε πως το παιχνίδι δεν είναι δυνατόν να είναι καλό.

«Καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη. Ούτε εμείς ούτε ο Ολυμπιακός δεν θα το ήθελε. Δεν θα είναι η ποιότητα του θεάματος αυτή που περιμένει. Έχουμε το περσινό παράδειγμα. Θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι από τους τελικούς», υποστήριξε.

Ερωτηθείς για την απουσία του κόσμου σημείωσε πως «ο κόσμος δίνει ενέργεια στον αγώνα, αλλά από την άλλη, όταν απουσιάζει σε αποφορτίζει».

Από τη συνέντευξη του προπονητή των νταμπλούχων Ελλάδος δεν θα μπορούσε να λείψει και η συζήτηση για την Εθνική Ομάδα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλησε να κρατήσει τους τόνους χαμηλά και σημείωσε πως η πορεία της Εθνικής Ομάδας είναι ευθύνη όλων

«Δεν υπάρχουν αποδιοπομπαίοι τράγοι ούτε από μηχανής Θεοί. Τα τελευταία χρόνια παρέκλινε του αγωνιστικού μας στυλ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στις ήττες έχουμε όλοι ευθύνη, ακόμα και εμείς που είμαστε στους συλλόγους. Ο προπονητής διαχειρίζεται ένα υλικό. Αυτό που παρουσιάζεται στην Εθνική Ομάδα είναι απόσταγμα των τελευταίων χρόνων όλων των ομάδων».

Για το μέλλον της Εθνικής δήλωσε αισιόδοξος, υποστηρίζοντας πως είναι σίγουρος ότι «η Ομοσπονδία έχει ικανότητα κι εμπειρία για να κάνει καινοτομίες». Δήλωσε δε πάντα στην υπηρεσία της Εθνικής Ομάδας, αν και όταν τους ζητηθεί η συμβουλή του.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.