Print this page

«Πράσινος» και ο Σακελλαρίου

Written by  Ιουλ 31, 2018

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την μεταγραφική του ενίσχυση, ανακοινώνοντας επίσημα την απόκτηση και του έμπειρου γκαρντ, Βαγγέλη Σακελλαρίου για τα επόμενα δυο χρόνια.

Με την προσθήκη αυτή, ενισχύεται ακόμα περισσότερο το ελληνικό στοιχείο στους «πράσινους» με έναν έμπειρο παίκτη που μπορεί να δώσει ποιοτικά λεπτά στην οργάνωση και το σκοράρισμα της ομάδας.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Βαγγέλη Σακελλαρίου για τα επόμενα δύο (1+1) χρόνια. 

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1989 στην Αθήνα, έχει ύψος 1,95μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην ομάδα της Ολυμπιάδας Άσσου-Λεχαίου, για να συνεχίσει ακολούθως στον Πανελλήνιο. Το 2007-08 αγωνίστηκε στην Α1 με τα χρώματα του Αιγάλεω, ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε στα Playoffs του Πρωταθλήματος Ιταλίας με την Αβελίνο. Την επόμενη σεζόν, 2008-09, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παγκρατίου, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2009-10 πήρε μεταγραφή για τα Τρίκαλα 2000. Το 2010-11 μετακόμισε στην Κρήτη ούτως ώστε να ενταχθεί στην ομάδα του Ρεθύμνου.

Τη σεζόν 2011-12 έπαιξε στο Μαρούσι και τον Οκτώβριο του 2012 πήρε μεταγραφή για την Α.Ε.Ν. Κηφισιάς συνεισφέροντας στην προσπάθεια της ανόδου της στη μεγάλη κατηγορία. Ο Σακελλαρίου δεν ακολούθησε την Κηφισιά στην Α1, αλλά παρέμεινε στην κατηγορία υπογράφοντας τον Ιούλιο του 2013 συμβόλαιο με τον Γ.Σ. Λαυρίου, όπου και παρέμεινε ως το 2016. Στη συνέχεια πήγε στον Πανιώνιο έχοντας καθοριστική συμβολή στην παραμονή της ομάδας στην Α1 τη σεζόν 2017-18, σκοράροντας 10,9 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Με την Εθνική Εφήβων ο Σακελλαρίου συμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2006 στο Βόλο, ενώ ήταν μέλος της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2007 στη Ρίγα και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2009 στη Ρόδο, όπου και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο.

«Τεράστια τιμή και ευθύνη»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Βαγγέλης Σακελλαρίου τόνισε στο paobc.gr: «Αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά ταυτόχρονα τεράστια ευθύνη να είσαι μέλος του κορυφαίου κλαμπ στην Ευρώπη την τελευταία εικοσαετία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω γι' αυτό την οικογένεια του Παναθηναϊκού, τον κ. Γιαννακόπουλο και τον προπονητή μου, κ. Πασκουάλ».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Τσάβι Πασκουάλ, είπε«Ο κ. Πασκουάλ είναι ένας κόουτς που πάντα θαύμαζα για τη φιλοσοφία του. Τόσο από την περίοδο που ήταν στην Μπαρτσελόνα, όσο και τα τελευταία χρόνια που είναι στον Παναθηναϊκό, όπου τον αντιμετώπισα και ως αντίπαλος. Έχει νοοτροπία νικητή και ξέρει τον τρόπο να περνάει στους παίκτες τη φιλοσοφία του, κάνοντάς τους να παίζουν γι’ αυτόν. Είναι τιμή μου που θα συνεργαστώ μαζί του».

Όσο για τους νέους του συμπαίκτες, σχολίασε: «Αρχικά θα ήθελα να πω πως χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συναντήσω ξανά τον Νικ Καλάθη και τον Νίκο Παππά με τους οποίους ήμουν συμπαίκτης στην Εθνική Νέων. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι γεμάτο από καταξιωμένους αθλητές και αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία και ένα τεράστιο κίνητρο για μένα ώστε να δουλεύω σκληρά και να γίνομαι καθημερινά καλύτερος».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Σακελλαρίου μίλησε για τον κόσμο του Παναθηναϊκού στέλνοντας το δικό του μήνυμα«Όταν ερχόμουν στο ΟΑΚΑ, είτε ως αντίπαλος, είτε για να παρακολουθήσω κάποιο ματς, έμενα έκθαμβος από την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Είναι ένα κατ’ εξοχήν μπασκετικό κοινό και κατά συνέπεια πολύ απαιτητικό. Αυτό είναι ακόμη ένα κίνητρο για κάθε αθλητή να αποδίδει το μάξιμουμ σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι. Όλοι ξέρουμε πως το να φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού αποτελεί μεγάλη ευθύνη. Η ομάδα είναι καταδικασμένη να διεκδικεί όλα τα τρόπαια στις διοργανώσεις στις οποίες αγωνίζεται. Μαζί με τους συμπαίκτες μου θα δώσουμε το 100% για να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας».

 

Πηγή και φωτό: paobc.gr