Νέα ήττα και τώρα…τρέχει ο ΠΑΟΚ

Written by  Δεκ 11, 2013

Μία ακόμα κακή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο ΠΑΟΚ, που μετά την νέα ήττα του (την τρίτη συνεχόμενη σε Ελλάδα και Ευρώπη) αυτή τη φορά από την Χιμίκ με 70-58, μπήκε σε περιπέτειες και πλέον χρειάζονται προϋποθέσεις για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup.

 

Ο ΠΑΟΚ που στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης είχε σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση, ωστόσο, οι κακές εμφανίσεις του τις δύο τελευταίες αγωνιστικές τον οδηγούν στον υπέρ πάντων αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με την πρωτοπόρο του ομίλου Νιζνί στην Θεσσαλονίκη.

Το ξεκίνημα του αγώνα θύμισε αυτό της περασμένης εβδομάδας, όταν ο ΠΑΟΚ στην Άγκυρα ήταν πολύ κακός επιτρέποντας στους αντιπάλους να προηγηθούν με 10-0 και ουσιαστικά να τελειώσουν το παιχνίδι. Το ίδιο συνέβη και στην Ουκρανία, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ βρήκε ευκαιρία να μειώσει αρχικά τη διαφορά, ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 15-11 και, στη συνέχεια όχι μόνο να προηγηθεί, αλλά να πάρει προβάδισμα μέχρι και 12 πόντων (21-33) για να κλείσει το ημίχρονο με τον Δικέφαλο του Βορρά να προηγείται με 23-33.

Ακριβώς ίδιο με το ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου, όμως, ήταν και αυτό του τρίτου με τον ΠΑΟΚ να μη μπορεί να βρει λύσεις, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να τρέξουν ένα σερί 14-2 και να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο σκορ έπειτα από αρκετή ώρα. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με την Χιμίκ να προηγείται με 48-44 και όλα έδειχναν ότι η τελευταία περίοδος θα είναι ένα ντέρμπι για γερά νεύρα.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη, αφού η τελευταία επαφή του ΠΑΟΚ με το σκορ ήταν περίπου στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου, όταν οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 51-51. Έκτοτε ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση, μια που τα μεγάλα του όπλα, Μπόγρης και Χαραλαμπίδης ήταν σε πολύ κακή βραδιά, σημειώνοντας μαζί και οι δύο συνολικά μόλις 4 πόντους.

Το τελικό σκορ 70-58 βάζει τον ΠΑΟΚ σε περιπέτειες, αφού όχι μόνο έχασε από την Χιμίκ, αλλά επέτρεψε στην ουκρανική ομάδα να καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά από τον πρώτο γύρο και να παίρνει προβάδισμα στις ισοβαθμίες. Ο ΠΑΟΚ πλέον χρειάζεται νίκη και μόνο την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην πρωτοπόρο και με ρεκόρ 7-1 (μέχρι στιγμής) Νιζνί, αλλά ταυτόχρονα, νίκη της ρωσικής ομάδας απέναντι στην Άνκαρα, ώστε να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ισοβαθμήσει με τους Τούρκους, οι οποίοι με την μεγάλη νίκη τους την περασμένη εβδομάδα, θα τον ξεπεράσουν και θα τον αφήσουν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 23-33, 48-44, 70-58

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.