Η διαφορά ποιότητας απέτρεψε την ανατροπή

Written by  Οκτ 13, 2018

Ο Άρης προσπάθησε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή από το -17, ωστόσο, η διαφορά ποιότητας που τον χωρίζει από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, φάνηκε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, με τους Πρωταθλητές να παίρνουν μια δύσκολη νίκη με 84-70 σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από πολλά νεύρα, τεχνικές ποινές και αποβολές.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού έπειτα από ένα ισορροπημένο αγωνιστικό πεντάλεπτο, στα 02:43 πριν τη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου και με το σκορ στο 12-16, ένα φάουλ του Νικ Καλάθη στον Δημήτρη Βεργίνη, ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά στο παιχνίδι.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» διαμαρτυρήθηκε έντονα, με συνέπεια να χρεωθεί με τεχνική ποινή και, στη συνέχεια, τα αίματα άναψαν, ο Βαγγέλης Αγγέλου αντέδρασε επίσης, για να απαντήσει με το ίδιο οργισμένο ύφος από την πλευρά του ο Τσάβι Πασκουάλ και τους διαιτητές να αποφασίζουν την άμεση αποβολή και των δυο προπονητών που αποχώρησαν μέσα σε πάρα πολλά νεύρα.

Η διακοπή επηρέασε αρνητικά μόνο τους γηπεδούχους που έχασαν την επαφή με το καλάθι, αντίθετα με τον Παναθηναϊκό που πήρε… φωτιά και με εντυπωσιακή παρουσία και αποτελεσματικότητα, κράτησε τους «κιτρινόμαυρους» χωρίς πόντο για 05.30 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και με σερί 12-0, μετέτρεψε το σκορ από 17-22 σε 17-34 και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 18 πόντους για τον Παναθηναϊκό (20-38), με τον Άρη να προσπαθεί να επιστρέψει, να καταφέρνει να μειώνει στους 9 πριν τη λήξη του ημιχρόνου (34-43), αλλά το τρίποντο του Ντεσόν Τόμας στην εκπνοή επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και ουσιαστικά έκοψε τα φτερά των γηπεδούχων.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να είναι σταθερά μπροστά με μεγάλες διαφορές, όμως, ο Άρης δεν τα παράτησε, μπήκε ως «καμικάζι» στην τελευταία περίοδο, έπαιξε εκπληκτική άμυνα που κράτησε πολλή ώρα τους «πράσινους» μακριά από το καλάθι και με σερί 9-0 πλησίασε στους 5 (64-69) δίνοντας μυρωδιά… ντέρμπι στην αναμέτρηση.

Η διαφορά κλάσης, ο ενθουσιασμός και η απουσία λύσεων για τους «κιτρινόμαυρους» δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν περισσότερο, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει πάλι διαφορά και να διασφαλίζει τη νίκη και το παιχνίδι να τελειώνει και πάλι με νεύρα με τεχνικές ποινές σε Μποχωρίδη και Λάσμε και αποβολή του Γκαμπονέζου με 5 φάουλ.

Ο Ντεσόν Τόμας ήταν ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» με 15 πόντους, με 3 ριμπάουντ, ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Ματ Λοτζέσκι πρόσθεσε 11 πόντους με 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Στεφάν Λάσμε σημείωσε 10 πόντους με 7 ριμπάουντ για τον Παναθηναϊκό.

Από τον Άρη, η προσπάθεια του οποίου χειροκροτήθηκε από τους φίλους της ομάδας, ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο Γκάρι Μπελ σημείωσε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Γκάρι ΜακΓκι τελείωσε την αναμέτρηση με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 34-46, 53-67, 70-84

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: paobc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.